Az utóbbi napok esős, viharos időjárása és a felázott talaj következtében a hétfői napon több megdőlt fáról érkezett bejelentés a tűzoltóságra. 9 óra előtt pár perccel a szegedi egységet a Kockaház, 18 óra 42 perckor pedig a Gáspár Zoltán utcába riasztották. Mindkét helyen a gyalogos forgalmat veszélyeztették a nagyméretű, megdőlt fák. A szentesi raj a Jókai utcában és Szentes külterületén távolított el az úttestre dőlt fákat. Hódmezővásárhelyen a Szék utcában és az Ady Endre utcában kellett a vásárhelyi egységnek beavatkoznia, szintén nagyméretű, felázott gyökérzetű fákhoz riasztották őket, melyek forgalmi akadályt képeztek. A tűzoltó egységek minden esetben rövid időn belül eltávolították a gyalogos forgalmat és a közút forgalmát is akadályozó, megdőlt fákat. A tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a forgalom mindenhol rövid időn belül helyreállt.

A műszaki mentések mellett két tűzesetről is érkezett bejelentés a műveletirányításra. Délután fél hatkor Szentesen, a Vajdatelepi fémhulladék lerakóban égett egy autóroncs. A szegedi egység az izzó roncsot egy vízsugárral visszahűtötte, személyi sérülés nem történt.

Éjjel fél 2-kor Szegeden, a Körtöltés utcában lángolt egy nagyméretű szeméttároló, valamint a mellette összehordott hulladék. A tüzet a szegedi egység a kiérkezést követően rövid időn belül elfojtotta, ennek köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább.

Forrás: Molnár Krisztina, Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, sajtószóvivő