Immár hagyományosan megszervezi a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ a nyári Élménytáborát a Tájházban. A tábor első turnusa június 23-27 között zajlott, a második július 14-én kezdődött meg.

Hrutka Ildikó, a tábor egyik vezetője elmondta, a hét az élménypedagógia módszertanaira épül. Az elkövetkezendő öt nap során az óvodások és az általános iskolások fejlesztik a társas kapcsolataikat és megtanulják, hogyan kell segíteni egymáson. Mint hozzátette, vannak olyanok, akik már a korábbi években is részt vettek a táborban.

A programok között agyagozás, lovaskocsikázás, társasjáték, számháború, és Mártélyra kirándulás is szerepel. A táborozók ottjártunkkor éppen “mocsárjárást” játszottak, újságpapírokon lépkedve keltek át a képzeletbeli mocsáron.

Szenti Noémi az első turnusban is részt vett, amely során nyakláncot fűzött és kulcstartót is készített. Az agyagozás tetszett neki a legjobban. – Nagyon jól érzem itt magam, a barátaimmal mindig jól telik az idő – mondta a Németh László Gimnázium és Általános Iskola 5. osztályos tanulója.

Megyeri József