Közel egy éve hoztuk meg azt a döntést, hogy a 17 és a 19 évesekkel is egyesületünk foglalkozik – kezdte beszélgetésünket Gyarmati Mihály, a Mocorgó UFC elnöke, aki szerint eredményes évet zártak. A serdülők második, míg az ifjúságiak harmadik helyen zárták bajnokságukat.

A fiatalabbak, azaz a 7,9,11 és 13 évesek javarészt a Bozsik-programban rúgták a bőrt, de részt vettek több helyi, környékbeli tornán is, valamint Palicon is jártak. – Voltak kupák, ahonnan érmekkel tértünk haza, de számomra az elsődleges nem az eredmény, hanem, hogy minél többet focizzanak a srácok – tette hozzá Gyarmati Mihály, aki szerint több tehetséges fiatal szerepel a Mocorgóban. Ezt az is jól mutatja, hogy két fiataltól elköszöntek, akik a Hódmezővásárhelyi FC akadémiáján folytatja tovább pályafutását.

Az egyesület néhány hete tartotta meg évzáró családi napját, ahol a kicsik-nagyok együtt szórakoztak. Az serdülő és az ifjúsági csapatnak akkor adta át az érmeket Zsótér Károly polgármester, valamint Pálinkó Mihály, a Mindszenti Futball Club elnöke.

Jelenleg pihenőjüket töltik a focisták. Az első találkozóra augusztusban kerül sor, akkor egy szülői értekezlet keretében beszélik át az új esztendőt. A nyári tábor az öltöző felújítása miatt elmarad, valamint a balatoni edzőtábor is, mivel az elmúlt esztendőben a 6 milliós Tao-s támogatásból mindössze csak 880 ezret kapott az egyesület, így anyagi okok miatt nem edzőtáboroznak idén a magyar „tengernél”.

A társasági adókedvezményre már beadták a pályázatot. – 25 millió forintra pályáztunk, amiben benne van eszközeink felújítása, valamint a hátsó pálya rekonstrukciója – számolt be az elnök, aki reméli, hogy sikeres lesz a pályázat és megújulhat a sportpálya, mert akkor megszűnnek a helyhiány miatt keletkezett gondok és csapatok elférnek majd egymás mellet.

A hátsó pálya gyepszőnyege cserélődne ki, valamint a két nagypálya közötti területen kisméretű pályákat alakítanának ki. A pályázati döntés az őszre várható.

A.S.