Az iskola egykori igazgatójáról és feleségéről elnevezett Grezsa Ferenc – Kertész Eszter díjat a hajdani igazgató fia, dr. Grezsa Ferenc adta át Nagy Tibor matematika-fizika szakos tanárnak, aki több más, országos elismerése mellett felkészítője volt Antalicz Balázsnak, aki az idei országos fizikai középiskolai tanulmányi versenyt megnyerte.

A dr. Sipka Sándorné-díjat a nyelvtanulásban jeleskedő Halasi Petra Dóra 12. b osztályos tanuló vehette át, míg a dr. Sipka Sándor-díj idei elismertje a szintén 12. b osztályos Bán Zsanett lett.

A vásárhelyi származású, bibliafordító-teológus emlékét őrző Pákozdy László Márton-díjat Bán Csaba 12. a osztályos tanuló és osztálytársa, Fülöp Anita érdemelte ki.

A vásárhelyi születésű, római katolikus veszprémi püspök nevét viselő Badalik Bertalan-díj idei kitüntetettje a 12. a osztályos Borbély András lett, míg a legjobb tanulmányi elért osztályoknak járó elismerést, a Szent-Györgyi díjat a kisgimnazisták közül az 5. a osztály, míg a nagygimnazisták közül a 10. d és a 11. d osztály képviselői vehették át.

Az istentisztelet követően dr. Kádár Péter igazgató a promenad.hu-nak nyilatkozva elmondta: az idei nyár az iskola Szathmáry kollégiumának életében hoz jelentős változást, amelynek teljes energetikai korszerűsítésére kerül sor, 80 milliós költségvetéssel. A pályázat már közbeszerzési kiírás alatt áll.

Az idén 106 diák búcsúzott a Bethlen Gábor református Gimnáziumból, a jövőre induló három osztályban 120 tanuló kezdi meg tanulmányait, egy osztály indul az ötödik évfolyamon, míg kettő a 9. évfolyamon. Az utóbbi képzési rendszerének hagyománya már a matematika-fizika, a biológia kémia és az angol speciális képzés, amely mellett újdonság lesz a honvédelmi ismeretek oktatása a vásárhelyi dandárral együttműködésben, amelynek diákjai a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is folytathatják majd tanulmányaikat.

Arnay

##video:278277##