A zenés produkciók egyik érdekességének számít, hogy az argentin tangó zenei világába kalauzolja el a fesztiválozókat a műfaj újhullámos képviselője, Aureliano Marin. A fiatal gitáros első alkalommal jár Magyarországon – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.


A nemzetközi rock ‘n’ roll élet egyik legelismertebb gitárosa, Marco Di Maggio is fellép a fesztiválon. A rendezvény második napján fellépő olasz zenész egyedi stílusát olyan műfajok ötvözése adja, mint a rockabilly, a power surf, a neo-swing, a country vagy a blues. 
Visszatérő vendég lesz az I Skarbonari is. A négy fiatal – olasz, valamint brazil származású – zenészből álló együttes egyik stílushoz sem sorolható, leginkább talán örömzeneként jellemezhető produkciójuk. 
Elfogadta a szervezők felkérését az örökifjú gitáros-zeneszerző, Gilby Clarke is. A Guns N’ Roses egykori ritmusgitárosa június 20-án, pénteken koncertezik. Fellép még Szűcs Gábor, Európa első számú Elvis Presley tribute zenekara, az Ed Philips and the Memphis Patrol, az Anna and the Barbies, a Pátkai Rozina Trió, az Elefánt, Myrtill és a Swinguestique. A fellépők teljes listája a www.tiszaviragfesztival.hu oldalon érhető el.

A rendezvény része a minden nap 16 órától 21 óráig látogatható a Zöldövezet fesztivál. A kisgyermekektől a fiatalokon át a felnőttekig mindenkit megszólító program célja, hogy megmutassa: az élhetőbb jövő eléréséhez szükséges változtatásokkal nem érdemes késlekedni. 
Idén is jelentkezik a retrókorszakot idéző Park kertmozi, a frissen átadott Tisza-parti sétányon pedig a kézművesvásárt kereshetik fel az érdeklődők, és szintén innen indulnak azok az exkluzív hajójáratok, amelyekről megcsodálható a tiszavirágzás is.
A fesztivál “térképén” ezúttal is megtalálható a minőségi családi pincészeteket felvonultató Borházak utcája, a söröket a Maláta téren kínálják.

Forrás: MTI