Kos (márc.20. – ápr.19.)

Ambíciói, önjobbítási törekvései ellentétbe kerülnek a külvilág csábításaival. A kísértés talán a szó szoros értelmében a szomszédból leselkedik, bár korántsem biztos, hogy a másik kertje zöldebb. Bölcsebben tenné ha egy távolabbi- és semlegesebb terepen élné ki vadász ösztöneit. Így nem csak egy hatalmas botrányt kerülhet el, de talán a zsákmány is értékesebb lesz.

Bika (ápr.20. – máj.20.)

Ügyeljen megjelenésére, mert találkozhat néhány fontos személlyel, akiknek döntésén sok múlhat. Ha a külcsín is megfelelő, nagyon befolyásolhatónak bizonyulnak és minden erőfeszítés nélkül a maga oldalára állíthatja őket. Így komoly támogatókat vonzhat életébe. Ma csak a lényeges dolgokra fordítson figyelmet és ellenőrizzen néhány régi számlát is.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)

Bár mostanában nem szokta félvállról venni szakmai ügyeit, a bolygóhatások most arra hajlamosíthatják, hogy felületesen kezelje ezeket a fontos kérdéseket. Ne tegye: mulasztásával nagyon rosszindulatú támadásoknak teszi ki magát és hatalmas árat fizethet anyagi veszteségek, felelősségre vonás formájában.

Rák (jún.21. – júl. 22.)

Ha a munkahelyén uralkodó feszültségek miatt változtatni szeretne, még a legígéretesebb lehetőségeket is vizsgálja meg alaposan, nehogy stabil pozícióját valami bizonytalanért adja fel. Még ha nem is maradéktalanul elégedett, inkább kis lépésekben, szorgalmasan haladjon. Otthonában károk keletkezhetnek, családi kapcsolataiban is viták lángolhatnak fel.

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)

Egy nagyobb lélegzetű vállalásával végez. Ne kezdjen addig újabb feladatba, amíg ki nem pihente magát. Tegyen rendet szekrényeiben, szabaduljon meg minden felesleges holmitól, a továbbra is fontosakat pedig rendszerezze. Egy rokona túlreagálhatja ártalmatlannak szánt megjegyzését. Tisztázza csírájában a félreértést, máskülönben elmérgesedik.

Szűz (aug.23. – szept.22.)

Sok új élményt, benyomást kell feldolgoznia. Egy új helyzetre azonban korábbi mintái szerint reagálhat. Koncentráljon minden erejével a lényegre, egy sor apró-cseprő zavaró hatás ugyanis tönkreteheti eddigi munkáját. Környezetében komoly feszültségek, változások várhatók. A végeredményért ön is felelős, igyekezzen hát reális, korrekt megoldást találni.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)

Pénzügyekben ne hagyatkozzon ma a szerencséjére, inkább kitartással, hosszú távú stratégiáival kell meggyőznie üzletfeleit. Közvetlen környezetében csak akkor mehet a saját feje után, ha tekintettel van mások szempontjaira is. Legnehezebben párkapcsolatával boldogul: partnere idegeire megy azzal, hogy mindenáron meg akarja győzni szempontjairól.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)

Foglalkozzon minél többet saját magával: nézzen szembe szükségleteivel, késztetéseivel. Ne feledje: külső viszonyaink minősége csupán önmagunkkal való kapcsolatunk tükörképe Legfontosabb dolga megvonni új határait és elfogadni: a korábban működő stratégiák nem biztos, hogy ezután is megállják majd a helyüket. Érzelmi zűrjeit még ne akarja megoldani.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)

Egymás után érik a kihívások. Ha nem akarja, hogy felkopjon az álla, nyitottá kell válnia barátai, csapattársai újító ötleteire. Ez különösen azért okozhat gondot, mert néhány valódi őrültség is akad közöttük. Ön sem áll kimondottan a realitás talaján: miközben nagy ideálokat kerget, a legegyszerűbb helyzetekbe is képes lehet beleragadni.

Bak (dec.22. – jan.20.)

Ön keményen dolgozik, mostanában a szokásosnál is alaposabb szeretne lenni – főnökei, kollégái azonban újabb és újabb ötletekkel, elvárásokkal bombázzák. Szeszélyeikkel az idegeire mennek. Mégse most bonyolódjon velük konfliktusba: egyébként jogos sérelmei taglalásakor túllőhet a célon, ennek pedig rövidesen anyagilag is kárát láthatja.

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)

Lassan járj, tovább érsz! Különösen munkahelyén lesz nehéz tartania magát ehhez az aranyszabályhoz. Mégis próbálja meg, hiszen ily módon súlyos és költséges szakmai hibákat sem fog elkövetni. A nap folyamán akár többször is a béke közvetítő szerepét kell játszania, esetleg saját, házassági konfliktusait rendezheti okos, higgadt érveléssel.

Halak (febr.19.- márc.19.)

Bár nem mindig sül el jól ha szeszélyes ötleteit környezetére tukmálja, most bogarat ültet néhány ismerőse fülébe. Olyan jó gubancbogozó tippeket adott nekik, hogy most többi barátja sem hagyja nyugton. Kissé fejébe is száll a dicsőség: hajlamos lehet célba érés előtt eldicsekedni eredményeivel. Ön is tudja: az ilyesmi rossz ómen.