Olyan kiválóságok rajthoz állnak, mint pl. az első számú magyar pilóta Németh Kornél, aki éppen az olaszországi világbajnoki fordulóról érkezik meg Vásárhelyre, vagy Szvoboda Bence, aki legutóbb az Európa Bajnokságon csatázott. A két nagyágyú egymás elleni küzdelme parádésnak  ígérkezik a 450-es géposztályban, de Czuni László, Lécz Gergő, Szőke Márk is dobogós helyezésben reménykedhet. Persze szurkolhatunk a vásárhelyi Nagy Alexnek, aki a 250-esek bajnoki címéért hajt, de hatalmas küzdelmet kell vívnia nagy ellenfeleivel, Firtosvári Gáborral, Hugyecz Erikkel.  A Senior kategóriában Técsy László győzelmében bízhatunk, aki a legutóbbi fordulón is diadalmaskodni tudott.

A kilátogató szurkolótábor számos újdonságra számíthat a rendezés során, pl. az eddigi időmérő edzések helyett qualifikációs futamokra kerül sor, melynek eredménye dönti el a verseny rajtbesorolásának sorrendjét. De most alkalmazzák először a VB-n szokásos un. holeshot-ot, vagyis az első osztály futamaiban díjazzák a legjobban rajtoló, a célegyenes végére elsőnek érkező versenyzőt.

A mostanában zajló nagyarányú pályafelújítás is nagyban emeli a rendezvény színvonalát, mindenek előtt a korszerű locsoló rendszer, mely 260 vízsugárral egyszerre öntözi az 1700 m. hosszú nyomvonalat, biztosítva a teljes portalanítást. A rendszert szükség szerint a futamok szünetében is beindítják. Épült egy 100 m. hosszú földtöltés a pálya mentén, melyről nagyszerűen belátható az egész terep, de áthelyeztek épületeket, épültek új terepakadályok is.

Szokásosan nagy látványosság lesz a versenyzők depója, amely szabadon látogatható, találkozni lehet a versenyzőkkel, lehet aláírást, posztereket, fotókat begyűjteni. Meg lehet csodálni az új versenygépeket, csapatszállító kamionokat, csapatsátrakat. Az árusok sem maradnak el, ahol spéci sportfelszereléseket, emléktárgyakat lehet vásárolni. Lesz gyermekjátszótér és a nagyon kedvelt büfé is minden jóval várja vendégeit. Sok érdekességet ígér még a verseny főszponzorának, a Husqvarna Maurer  márkakereskedésnek árubemutatója is.

A Szegedi úti versenypálya már kora reggeltől várja látogatóit, a szabadedzések 8-tól, a qualifikációs versenyek 11-től, a döntő futamok 13 órakor kezdődnek.

Forrás: Czuczi Győző