A Makói Általános Iskola igazgatója, Kincses Tímea elmondta: a tagintézmény alapítványának díját a kuratórium Dudás Dávid Istvánnak ítélte, és ballagási ünnepségen Weszely Tamás, a Makói Kormányhivatal vezetője könyvjutalomban részesítette Benkő Flóriánt, aki az atlétika területén több versenyt is megnyert, és tanulmányi eredménye is példamutató.

A 8. a  osztály tanulói közül elismerést vehetett át Balázs Lizett, Benkő Flórián, Kiss Dóra, László Levente, Loós Vivien Boglárka és Sötét Liza, míg a 8. b diákjai közül jutalomban részesült Bereczki Ádám Géza, Csikota Dominika, Igaz Henrietta és Saropoulos Georgios.

A szülői munkaközösségben végzett tevékenységet is jutalmazta a testület, az anyukák közül Némethné vas Andrea, Nacsa Ildikó és Csikotáné Benkő Tímea részesült elismerésben.

Az igazgató elmondta: az utolsó évben külön programmal segítették a nyolcadikosok pályaválasztását, szakemberek segítettek a diákoknak a megfelelő szakmát megtalálni, de több esetben üzemlátogatáson is részt vehettek a végzős diákok a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével.

Az igazgató szólt arról is, hogy jól sikerült a beiskolázás is az Almási utcai tagintézményben, szeptembertől két első osztállyal folytathatja működését az iskola.

Arnay