A hatodik alkalommal sora került programon a fiatalok megtanulhatták a mentőktől az újraélesztés módszerét, és akik felhívták a diákok figyelmét arra, hogy a vízparton – bármilyen jól is esne – felhevült testtel ne ugorjanak a vízbe.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a drogokkal kapcsolatos veszélyekre irányították a gyerekek figyelmét, és arról is hallhattak, hogyan kerülhetik el azt a magatartási szabályok betartásával, hogy bűncselekmények, különösen lopások áldozatai legyenek.

A strand parkolójában felállított ügyességi pályán kerékpáros tudásukat tették próbára a fiatalok, az itt sorra került gyakorlatok rámutattak arra, hogy a kerékpározás tudományát érdemes még iskolás korban is fejleszteni, hogy a közúton kialakuló veszélyes helyzeteken úrrá tudjanak lenni.

Dr. Lukács János a fiatalokhoz szólva hangsúlyozta: bár a nyár a felhőtlen kikapcsolódás ideje, a vizet tisztelni kell, hiszen egy-egy meggondolatlanság komoly veszélyhelyzetet idézhet elő. A rendezvény azért is hasznos a megelőzés területén, mivel többen többet tudunk nyújtani, és ha az előadások, beszélgetések során a rendőrség és társszerveik tapasztalataikat átadják a diákoknak, a találkozás már elérte a célját.

Dr. Rádi Norbert rendőr alezredes, Vásárhely rendőrkapitánya rámutatott: az ilyen programoknak is köszönhető, hogy 2010 óta a városban és térségében a fiatalkorúak sérelmére elkövetett bűncselekményk száma 30 százalékkal csökkent, és a gyermek- és fiatalkorúak által elkövetett esetek száma negyven százalékkal esett vissza. A kapitány bízik abban, hogy ha az itt megtanult ismeretek a nyár folyamán egy-egy fiatalnak eszébe jutnak, és alkalmazza őket, hogyha erre szükség adódik.

– A rendezvény Hódmezővásárhely városa Szent István Városrész-rehabilitációs Programjának köszönhetően támogatással valósul meg – mondta el Benkő Zsolt települési képviselő (Fidesz-KDNP), ezért a délelőtti rendezvényen a területen működő a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános iskola és a Szent István Általános iskola összesen hat osztálya vehetett részt.

Arnay