„Az év végi ballagás egyben szomorú és kedves alkalom is” – kezdte Korom Éva, intézményvezető, aki szerint nagyon gyorsan eltelt ez a három év is, ami miatt szomorú a búcsú, de örömre ad okot, hogy ez idő alatt kemény munkával sikerült felkészíteni a gyerkőcöket az iskolára.

Szombaton aztán a két nagycsoportból (Ficánka és Napsugár) 45 kispajtás vett könnyes búcsút, s ősztől már az iskolapadokat „koptatják” majd, de addig is alkottak még egy maradandót így utoljára. Mindkét csoport műsorral készült.

A „Ficánkákkal” Nagyillésné Vígh Anikó, Keresztes Bernadett óvónők és Koromné Csupor Csilla dajka, míg a „Napsugarakkal” Gajda Piroska, Kóbori Kovács Mónika óvónők és Ágoston Józsefné Ibolya dajka töltött el három évet, de az utolsó fellépésre is Ők készítették fel a kicsiket. Előbb az elmúlt három év történései elevenedtek fel a színpadon, majd egy aranyos mesedramatizálást láthattunk a gyerekektől.

Vígh Ádám Noelnek házikó volt a jele az oviban, míg Nagy Péternek fenyőfa. Mindketten várják már az iskolát, de azért az elmúlt években is sok mindent tanultak. – Több verset is tudunk, de rajzoltunk, színeztünk és nagyon sokat játszottunk – válaszolták a fiúk.

Nagyillésné Vígh Anikónak és Keresztes Bernadettnek duplán is fájdalmas a búcsú, hiszen a két óvónő 8 év után az ősszel már nem együtt kezdi az évet, mivel új váltótársat kapnak. A jelenlegi a harmadik csoport, akiket szombaton elballagtattak. „Fájdalmas megválni a gyerekektől, de egyben büszkék is vagyunk rájuk” – mondták az óvónők, akik már a rezdülésekből ismerik egymást, és nemcsak váltótársak, hanem társak is.

Véleményük szerint a mai gyerekek okosak, viszont a szabálytudatuk kicsi, nyüzsgőek és hangosak, de nagyon fogékonyak és minden újra befogadóak – jellemezték a fiatalokat.

A 45 gyerek közül négyen jövőre is az óvodában maradnak – tájékoztatott Korom Éva, akitől megtudtuk, hogy a következő évben összesen 8 óvodai csoport indul a településen, amiből 5 a székhelyen, 3 pedig a Móricz utcai Tagintézményben lesz majd, tehát a csoportszámokat illetően nem változik semmi. A gyereklétszám 190 fő körül lesz – mondta az intézményvezető.

Miután a végeztek a fellépéssel a kulturális központ színpadán, az oviban egy búcsú uzsonna, jégkrém, sütemény és limonádé várta a ballagókat.

A.S.