Immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a Visszhang utcai Olvasókör az Újvárosi Napot a Széchenyi téren.

Már a rendezvény kezdetére szép számmal érkeztek a látogatók. A kutyaszépségverseny utáni megnyitón Molnárné Kecskeméti Rita elmondta, Újváros mérföldkőhöz érkezett, ugyanis olyan fejlesztések valósultak és valósulnak meg a városrészben, amik elősegítik, hogy a fiatalok számára is tökéletes lakhely legyen. Az ipartelep közel ezer munkahelyet biztosít, fejlődött az iskola is. A közeljövőben átadják az új, Nádor utcai Óvodát.

Almási István is üdvözölte a megjelenteket. A polgármester gratulált az olvasókörnek a tizenöt éves múltra visszatekintő Újvárosi Naphoz, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik önkéntesen segítették a rendezvény létrejöttét.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter miniszterként első alkalommal vett részt hódmezővásárhelyi eseményen. – Remélem, hogy ez egy beszélgetésre, öszefogásra alkalmas nap lesz. Sok, az újvárosihoz hasonló közösségből tevődik össze Hódmezővásárhely. Az ilyen közösségekből kell felépíteni az országot ahhoz, hogy sikeresek, bizakodóak és optimisták lehessünk. Még több együttműködést kívánok Újvárosnak ahhoz, hogy még a mostaninál is élhetőbb legyen – mondta Lázár János, aki maximális támogatását ajánlotta fel a városrésznek.

– Hódmezővásárhelyen vagyok itthon, elsősorban ennek a városnak vagyok a parlamenti képviselője. Kötelességemnek érzem, hogy azt a bizalmat, amit az újvárosiaktól kaptam, megszolgáljam. Mindenben számíthatnak rám – folytatta Lázár János.

A délelőtt folyamán a óvodások és iskolások is szórakoztatták a közönséget. Játékos vetélkedők is várták az érdeklődőket, akik kislabdát dobhattak, szörpivó és fánkevő, valamint aszfaltrajzversenyen indulhattak. Kézműves foglalkozás és csillámtetoválási lehetőség is volt.

Délben jó ebédhez szóltak a magyar nóták. Délután fellép a sztárvendég, Tóth Vera is. Íjászat, tánc, operett, tombolasorsolás és hastáncbemutató, utcabál – csak néhány program, ami tökéletes kikapcsolódást nyújt majd az Újvárosi Napon.

Megyeri József