A közelmúltban tárta ki a kapuit a Kentaur Lovaspanzió és Pihenőpark, ahol a panzió 150-170 fő befogadására képes rendezvényteremmel, wellness részleggel, kávézóval és 14 szobával, valamint a 13 box-os istállóban, nyolc lóval várja a vendégeket. Ezen felül van még egy ezer négyzetméteres fedett lovarda is, amely alkalmas lehet akár kisebb versenyek rendezésére is.

Bánfi Anett elmondta, két-három évesen az anyukák gyermekeikkel már megkereshetik a lovardát ismerkedés, lóhoz szoktatás céljából, aztán, ha a gyerek elég bátor, három évesen már fel is ülhet a lóra. Mindenféleképpen pónilóval érdemes kezdeni, a gyerekek méreteihez az passzol a legjobban – közelibb, elérhetőbb, nem annyira riasztó. A túl élénk gyerekek lecsillapodnak, a félénkebbek magabiztosak lesznek az állatokkal való foglalkozás során – hangzott el műsorunkban.

Június 7-én Juniálissal készülnek a szervezők, ami egy egész napos programot ígér az érdeklődőknek – tudtuk meg Bánfi Anettől, aki elmondta, az ünnepélyes megnyitón a Kéktói Ménes vezetője, Kucsora István mond beszédet. A nap folyamán lesz lovas harcművészeti, csikós, fogathajtás és díjugratás bemutató, de a Kéktói kisasszonyok is megmutatják tudásukat.

Természetesen délután sem maradnak programok nélkül a vendégek, hiszen lovas ügyességi bemutató-verseny, lovas székfoglaló és lovastorna lesz. Fellép a Promenad Táncsportegyesület, táncházzal készül a Kankalin Néptáncegyüttes, míg a napot retró diszkó zárja. A belépés ingyenes.

A megközelítés nagyon egyszerű: Hódmezővásárhelyről Szentes felé, a 48-as km-nél, a töltés után jobbra található a Kentaur Lovaspanzió és Pihenőpark. A foglalásokat már most lehet előre jelezni, akár rendezvényekre, konferenciákra is, a 62/200-031-es telefonszámon, illetve e-mailben: kentaurpanzio@gmail.com.

Nagy Ágnes