Az óvodavezető elmondta: szerencsére a faluban sok a fiatal és közülük sokan is vállalnak gyermeket, így biztosított, hogy a továbbiakban megmaradhat a település óvodája és iskolája is. Mint elmondta, emlékezetes három évre emlékezhetnek majd a most ballagó óvodások, hiszen ez iső alatt a foglalkozásokon túl színes programokon is részt vehettek a gyerekek.

Emlékezetes volt, hogy együttműködhettek a szülőkkel az óvodai ünnepségek megszervezésében, közösen várták a Mikulást, és több kiránduláson is érdekes élményeket szerezhettek a kicsik.

Az óvodától most búcsúzó Földházi Linda édesanyja, Rostás Ida elmondta: lelkiismeretes munkát végeztek a pedagógusok, és számára természetes volt, hogy mint amint nagy fia, Linda is a székkutasi iskolában kezdi meg a tanulást. Hiszen székkutasiak vagyunk – tette hozzá az anyuka.

 

Az eseményen részt vett Rostás Péter alpolgármester is, amelyen a búcsúzó óvodások versekből, dalokból és játékokból összeállított műsorral kedveskedtek a szülőknek, nagyszülőknek és testvéreknek, akik nagy tapssal, virágokkal köszönték meg a produkciót, de néhány csillogó könnycsepp is megjelent a szemek sarkában. Az ünnepség során a ballagó óvodások vállára került a ballagó tarisznya is, amelyen ott díszelgett minden nagycsoportos óvodai jele is.

Arnay

##video:277846##