Egy gyufaszálat sem lehetett volna leejteni a péntek esti, makói Hooligans koncerten, olyan sokan voltak. Megtelt a Návay-tér, a Váll-ker Kft. előtt több százan gyűltek össze. Az egész utca egy hatalmas nyüzsgő térré vált. A fiatalok és idősebbek együtt ugráltak a zúzósabb számoknál.

“A legjobb számokat hoztuk el, egy igazi nagy bulira készülünk!”- mondta Csipa, a Hooligans frontembere a koncert előtt. A fiúk kitettek magukért, kétórás, élőzenés bulit hoztak a Maros-parti városba. Hatalmasat szólt a technika, külön, erre a koncertre összeállított fénytechnikát is hoztak a péntek esti nagy bulira.

Előttük a helyi tagokból álló MetalStorm zenekar remekül megalapozta a hangulatot. Csipáék 62 állomásos, új turnéjuk egyik helyszíne volt Makó. Hagymavárosban is megmutatták mi is az a rock and roll.

A buli nem ér véget pénteken, a XII. Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon, szombaton két színpadon lesznek koncertek, a Váll-ker Kft. területén tartják az ünnepélyes megnyitót 10 órától, majd Németh József nótázik és a Váll-ker zenekar muzsikál, négy órától Luigi koncert lesz.

A külső, nagyszínpadon a Pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes lép fel, Cserpes Laura, 100 Folk Celsius ad koncertet, a Tihanyi Vándorszínpad évek óta közkedvelt vendég, ők lépnek fel délután majd este Korda György és Balázs Klári valamint a Neoton érkezik a nagyszínpadra.

A XII. Kemencés és Hagymás Grillfesztiválon, a hagyományokhoz híven ebben az évben is 50 kemencével és 100 darab grillsütővel versenyeznek majd a résztvevők.

Szombaton a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa, Major Zsuzsi lesz a műsorvezető. Tudósítónk a helyszínről jelentkezik majd. Beszámolóinkat olvashatják, itt a promenad.hu-n.

Major Zsuzsi