Ezer palacsinta a lelei Gyereknapon! Galériával! 4

 

Nutellás, kakaós, vaniliás, lekváros palacsinta sorakozott a maroslelei művelődési ház udvarán felállított asztalon péteken délután. Mögötte szorgos kezek tésztát kavartak, olajat csurgattak a sütőbe, vagy éppen a kész finomságot kínálgatták szalvétában. A helyi mozgáskorlátozottak egyesületének tagjai, önkormányzati dolgozók és segítőkész önkéntesek mind azon dolgoztak, hogy megteljen minden kis pocak. Ez évek óta része a Maroslelei Gyermeknapnak. A palacsintához valót a helyi lakosok – szülők, nagyszülők -, valamint a helyi és vállalkozók, kiskereskedők biztosítják.

Először csak párszázzal indult, majd az évek során az ezres számra nőtte ki magát a palacsinta kínálat. A gyerekek jóízüen falatoztak, a finom illat pedig betöltötte a közeli főteret. De nem csak az ingyen palacsinta miatt telt meg az udvar. Volt arcfestés, rajzkiállítás, trambulin és még lufis bohóc is- tudtuk meg dr. Martonosi György polgármestertől.

Még zsibvásár is volt, ahol a gyerekek régi játékaikat kínálták apróért. A lelei gyermeknap évről évre közkedvelt a helyiek körében. Ezen a napon minden a gyermekekért van, nekik szól. A családok együtt töltik a délutánt, játszanak, beszélgetnek.

Major Zsuzsi