Dr. Károlyi Hortenzia irodalom iránti szeretete még iskolai tanulmányaihoz nyúlik vissza. Diák évei alatt rendszeresen indult versenyeken. Saját bevallása szerint először csak hobbiként kezdett el rímeket faragni, majd többek biztatására ezt egy csokorba szedte, és május 29-én az Aradi Magyar Könyvnapokon is bemutatták.

##audio:1627##

Bege Magdolna, a Nyugati Jelen főszerkesztője elmondta, igyekeznek nem csak Irodalmi Jelen könyveket bemutatni, hanem mindig választanak egy más kiadótól származót is. Idén Rigon József nyugalmazott tanár ajánlotta a főszerkesztő figyelmébe Károlyi Hortenzia verses kötetét, ami egy nagyon szép kivitelezésű és nagyon kedves verseket tartalmazó könyv – tudtuk meg a főszerkesztőtől.

Dr. Károlyi Hortenziát, a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház főorvosát, az eseményre Bokor Pál, főszerkesztő, a könyv illusztrátora: Palásti Andrea és Égető Gyula, a Rádió 7 és a www.promenad.hu cég- és szerkesztőségvezetője kísérte el. Arad szívében fekszik a Jelen Ház, ami helyet adott az Aradi Magyar Könyvnapoknak. A kellemes környezetben a költőnőt és kísérőit óriási szeretettel fogadta Bege Magdolna és a vendéglátók.

A 17 órakor kezdődő bemutatón Bege Magdolna köszöntötte a vendégeket, akik egy szabad széket sem hagytak üresen a teremben. A rendezvényen Bokor Pál, főszerkesztő elmondta, nem csak a kiadvány, hanem a versek szépsége is magával ragadja azt aki elolvassa. Ezek egy érett hölgy érzelmeit tükrözik, amiben más hölgyek is megtalálhatják önmagukat.

Károlyi Hortenzia irodalom iránti szeretete még iskolai tanulmányaihoz nyúlik vissza. Diák évei alatt rendszeresen indult versenyeken – emlékezett vissza Rigon József. Az emlékek felidézése azonban nem ért itt véget. Károlyi Hortenzia könnyekig meghatódva hallgatta egykori tanárától azokat a verseket, amiket diák évei alatt írt.

Áhítattal hallgatta a közönség Égető Gyula előadásában a költőnő verseit, amit óriási tapssal hálált meg. A rendezvény végén a dedikálás mellett egy baráti beszélgetés is kialakult. Senki sem mulasztott el gratulálni Károlyi Hortenziának, külön megköszönték Égető Gyulának az előadást. A Rádió 7 és a www.promenad.hu cég – és szerkesztőségvezetője szinte lépni sem tudott a teremben, hiszen lépten – nyomon gratulációk érkeztek.

##audio:1628##

A könyvbemutató Palásti Andrea ikon kiállításával és egy jó hangulatú beszélgetéssel zárult a Jelen Házban.

 

Nagy Ágnes