A fórum résztvevői elmondták: a két tízemeletes között lévő játszótéren lévő gyerekeket féltik a nagy lendülettel közlekedő BMX-esek miatt, akiknek a pályája bérház mögött található. Mint elmondták, mostanában a hátsó parkoló felől érkeznek autóval, és a járdára felhajtva közelítik meg a pályát. Rendezni sem lehetett volna a jelenetet, amikor megérkezett egy személyautó és egy furgon, amelyek az elmondottak szerint hajtottak fel a járdára, majd tovább, a pálya irányába, és egy csapat biciklis fiatal is megérkezett.

A városháza munkatársai értesítették a közterült felügyelőket és a rendőrséget, akik a helyszínre érkeztek, és a rendőrök igazoltatták a csapatot. A fiatalok megígérték, hogy többet nem közlekednek a KRESZ szabályait figyelmen kívül hagyva.

A fórumon szó volt még arról, hogy több tízemeletes járdája megsüllyedt az épület irányába, és a csapadék a ház alá folyok. A lakók attól tartanak, hogy ez alámoshatja az épületet. A képviselő elmondta: van lehetőség, hogy a járdaprogramba a társasház is beszálljon, és kérte, hogy egyeztessenek közös képviselőjükkel, és vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal.

Molnárné Kecskeméti Rita elmondta, hogy megújulhat a hódtói tízemeletesek és a vasút közti terület. A tervek szerint a kisebb cserjéket és vadon nőtt fákat, a „magoncokat” kivágják, ezzel átláthatóvá válik a terület a jelenlegi bozótosok helyett. Ezáltal kezelhetőbbé válik a hajléktalanokkal kapcsolatos helyzet, és várhatóan a környékben lévő szórakozóhelyről ide érkező fiatalok sem fogják a területet a rendeltetésének nem megfelelő célokra használni. A későbbiekben itt pihenőpark kerülhet kialakításra, padokkal és kandeláberekkel – tette hozzá a képviselő.

Arnay

##audio:1621##