Akkora sor volt az ugrálóvár előtt, hogy alig lehetett látni a végét. A vásárhelyi Visszhang utcai Olvasókör Széchenyi téri Gyermeknapjára a közeli iskolákból és óvodákból érkeztek csoportok és persze a környékbeli szülők és nagymamák. Népszerű a rendezvény, évek óta. Zsarkóné Sánta Zsófia, a Visszhang utcai Olvasókör elnöke elmondta, hogy négy évvel ezelőtt találták ki közösen, hogy az akkori Mikulás-napi ünnepség helyett inkább Gyermeknapi rendezvényt szerveznek.

Tavaly több mint 400-an voltak, az idén is közel félezres részvételre számítanak. Az olvasókör tagjai ilyenkor harapni- és innivalóról is gondoskodnak. Zsíros kenyeret kennek, amire paprika, uborka és hagyma kerül, üdítőt osztanak és mindenki kap ajándékba egy színes kis lufit is. Az ingyen ugrálóvárnál, ami szintén az ajándék része, hatalmas sor áll ilyenkor.

„Mindig is jellemző volt Újvárosra, ha összefogásra került a sor, akkor mindig rátalálunk a jószándékú emberekre, így nagyon sok rendezvényt meg tudtunk valósítani, közöttük a Gyermeknapot. Az olvasókör tagjai minden évben megszervezik ezt az örömünnepet a gyerekeknek. – mondta Molnárné Kecskeméti Rita, a 8-as számú egyéni választókörzet önkormányzati képviselője.

Major Zsuzsi