Királyhegyesnek nem volt tartozása, így a településtől nem kellett adósságot átvállalnia a kormánynak, ezért külön pénzt kaptak fejlesztésre. Horváth Lajos, polgármester elmondta, ebből a pénzből három utcát tudtak felújítani.

További fejlesztéseket terveznek, ilyen a kamerarendszer kiépítése, hiszen nincs állandó rendőrőrs. „Legalább lássuk azt, hogy ki lop” – mondta mosolyogva a polgármester, aki hozzátette, a következő időszakban felújítanák a belterületi utakat, korszerűsítenék a helyi intézményeket. A tornaszobát kinőtték, így annak a fejlesztése is a tervek között szerepel.

Hosszú évek óta cél a településen az egészségmegőrzés, többször is különböző szűréseket tartottak. Ennek kapcsán az egészségügyi ellátó intézmények fejlesztése is a tervek között szerepel. Csak úgy, mint a belvízelvezető rendszer kiépítése, az integrált közösségi tér rekonstrukciója.

A munkahelyteremtés is a terveik között szerepel, ugyanis a régi iskolaépületben zöldségcsomagolót alakítanának ki.

„Szeretném lerendezni a következő 24 hónapon belül azokat az ügyeket, amiket megígértem” – mondta Lázár János, aki Királyhegyesen elsöprő szavazatot kapott az április 6-i választásokon.

A Belügyminisztérium által meghirdetett pályázatra Királyhegyes is beadta pályázatát, melyben 5 milliós kamerarendszert építenének ki. Lázár János azt mondta, az 1,7 milliárdos keretösszegre 18 milliárd forintnyi pályázat érkezett be, így nem tudja biztosan, hogy Királyhegyes nyer-e. Ezért a politikus megígérte, hogy megszerzi a településnek azt az 5 milliót, amelyből megépülhet a kamerarendszer.

Az autópálya építéssel egy időben tönkre tették a környékbeli utakat, melyeket fel kell újítani, valamint a már többször hangoztatott kerékpárút hálózat kialakításáról is beszélt a politikus, ugyanis az itt található települések egymásra vannak utalva. A bicikliút Nagyértől Kiszomborig tart majd.

A politikus az egészségüggyel kapcsolatban elmondta, azt szeretnénk, ha jól megfizetett jó háziorvosok dolgoznának, meg lenne szervezve a sürgősségi, valamint több pénzt kell fordítani a szűrővizsgálatokra.

A.S.