A Szent István Általános Iskolában került sor a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, és az Európai Unió által támogatott a „Szabadság tér szociális célú városrehabilitációja” című, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-0002 jelű pályázat, DAOP-5.1.2/C-09-2f-2012-PROGRAMALAP-12 Sakk! Képességfejlesztés a sakk segítségével miniprojekt keretében a figyelemfelhívó sakk-foglalkozásra.

A délutánon – amelyen közel negyvenen vettek részt – Tatár Kiss Szabolcs nemzetközi mester ismertette a sakk alapjait. – Fontos, hogy népszerűsítsük és minden iskolában megmutassuk a játék szépségeit, ugyanis a sakk fejleszti azokat a képességeket, amiket a tanulmányok során is hasznosítani lehet. Azok, akik űzik ezt a sportot, azok rendszerszerűen gondolkoznak és nagyobb az önfegyelmük is – mondta az oktató.

A programra Joó Bálint is ellátogatott. A negyedik osztályos fiú két éve játszik. Legjobban az tetszik neki, hogy egy-egy parti közben sokat kell gondolkozni. Bálint áprilisban már első lett egy versenyen és célja, hogy a jövőben is minél több szép eredményt elérjen.

A következő foglalkozásra két hét múlva kerül sor. A nyáron a Szent István téren szimultánokat is rendeznek.

Megyeri József