„Igyekszem támogatni azt a politikát, hogy egy vidéki kistelepülés megkapjon mindent boldogulásához” – kezdte az óföldeáki rendkívüli testületi ülést Lázár János, országgyűlési képviselő, aki támogat minden olyan fejlesztést, amelynek közösségi építő hatása is van.

Hajnal Gábor, polgármester a rendkívüli ülésen átadta azt a dokumentumot, amely Óföldeák fejlesztéséről szól. Szeretnék a településen, ha egy művelődési ház épülne, amelyre 80-100 millió forintra van szükség.

Az óföldeáki templom felújítására is szükség van, amit Lázár János támogatott, de kért rá egy költségvetést, hogy mennyi pénzre lenne szükség. Mindezek mellett elmondta, hogy a tervek között szerepel egy kerékpárút hálózat kialakítása, ami összeköti Földeákot Óföldeákkal és Maroslelével.

Mindezek után szó esett még az Óföldeáki Idősek Otthonáról is, ahol jelenleg 137 főről gondoskodnak. A település polgármestere szerint – de ezt többen a helyiek közül is megerősítették – nincs jó kapcsolat az intézmény vezetője és a képviselő-testület között.

Elhanyagolt az intézmény, nincs megfelelően karbantartva, valamint az elmúlt időszakban volt két hét, amikor nem volt melegvíz. Lázár János azt javasolta, hogy hívják meg az intézményvezetőt egy testületi ülésre és ott vitassák meg a gondokat, problémákat. Ezen az ülésen várhatóan az országgyűlési képviselő is jelen lesz, melyre szeptemberig sor kerül.

A.S.