A Környezeti Információs Központ ebben a tanévben Tehetséggondozó, fejlesztő csoportot indított, ahová Hódmezővásárhely minden óvodájából és iskolájából érkeztek gyerekek – mondta el Bozókiné Szabó Ildikó, Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, a Környezeti Információs Központ munkatársa. Hozzátette, ezeknek a gyerekeknek nagyon széles az érdeklődési körük, és olyan személyiségjegyeik, ismereteik vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy természettudományok és környezetismereti komplex tehetséggondozó műhelyben vehessenek részt.

Mint megtudtuk a program során egész évben feldolgozták a gyerekekkel a közvetlen környezetük környezetvédelmi problémáit, illetve különböző foglalkozásokat szerveztek számukra. Így ellátogatott a csoport a Tornyai János Múzeumba, kirándultak erdőbe, szerdán pedig a Tájház látnivalóival ismerkedtek meg.

Bozókiné Szabó Ildikó, aki tehetséggondozó szakon végzett, hangsúlyozta, igyekeztek a program során Hódmezővásárhely értékeit előtérbe helyezni, ezzel is erősítve a város iránti szeretetüket. Nagy örömükre szolgált, hogy az év folyamán folyamatosan érkeztek gyerekek, de a keret szűkössége miatt nem tudtak többet bevonni a csoportba, ezért Walterné Böngyik Teréziával és Törzsök Józseffel úgy tervezték, hogy jövőre két csoportot fognak indítani.

A város intézményei mindenhol nagy örömmel fogadták a Tehetséggondozó Műhely csoportját – tette hozzá Bozókiné Szabó Ildikó. A következő program már egy projektzáró lesz, ahol az egész családot egy kirándulásra invitálnánk – zárta a beszélgetést a Környezeti Információs Központ munkatársa.

A gyerekek mindent alaposan megnéztek az Árpád utcai Tájházban, sőt még a híres vásárhelyi hímzés motívumaiból rajzokat is készítettek, amit később haza is vihettek. A délutánon az egyik legnagyobb sikert a frissen sült cipó és a sült alma jelentette, amit még az udvaron elfogyasztottak a gyerekek.

 

Nagy Ágnes