A május 21-i Magyar Honvédelem Napja alkalmából szervezett állománygyűlésen Huszár Ferenc alezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár megbízott parancsnok helyettese megköszönte, hogy a civil szervezetek hosszú évek óta együttműködnek a honvédséggel. Kiemelte a helyi médiumokat, hogy híradásaikkal elősegítik, hogy a lakosság betekintést nyerjen a katonák mindennapjaiba.

A rendezvényen – katonákon kívül – elismerésben részesült Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság, a Gregus Máté Szakiskola, a Rádió 7 és a promenad.hu, a Vásárhelyi Televízió valamint a megyei napilap is. Szerkesztőségünk nevében Major Zsuzsi, megbízott főszerkesztő vette át az oklevelet és az emlékplakettet.

Huszár Ferencet arról is kérdeztük, hogy a vásárhelyi laktanyában milyen fejlesztések várhatóak. – A terveink között szerepel a nyilvános könyvtár, valamint a helytörténeti kiállítás új helyre költöztetése, azért, hogy könnyebben lehessen látogatni őket – mondta az alezredes, aki megemlítette, hogy szeptember 15-től 80 fő új munkavállaló felvételére nyílik lehetőségük. Fontos változás, hogy már idén Vásárhelyen is tartanak alapkiképzést.

Díjazottak:

– Nagy Zsuzsanna, Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója (KatonaSuli program)

– Huszár Tamás, Vásárhelyi Televízió szerkesztője

– Imre Péter, Délvilág újságírója

– dr. Markó Csaba, Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal Kabinet Iroda irodavezetője

– Rádió 7 szerkesztősége (Major Zsuzsanna megbízott főszerkesztő)

– Szabó Zsolt rendőr százados, Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály osztályvezetője

Dr. Hende Csaba, honvédelmi miniszter 2014. május 21-e, a Honvédelem Napja alkalmából elöljáró parancsnokaik javaslatára, beosztásukban huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenységük elismeréseként a „Szolgálati Érdemjel” bronz fokozatát adományozta Diós László századosnak és Futó Magdolna zászlósnak. Az elismerés központi ünnepségen került átadásra.

A Magyar Honvédség állományában ténylegesen eltöltött szolgálati idejük, valamint eddig végzett eredményes munkájuk elismeréséül:

A „Tiszti Szolgálati Jel” II. fokozatát adományozta 20 év után Herczegh Róbert László századosnak.

Az „Altiszti-Legénységi Szolgálati Jel” I. Fokozatát adományozta 30 év után Győrfi Béla főtörzsőrmesternek.

Az „Altiszti-Legénységi Szolgálati Jel” II. Fokozatát adományozta 20 év után Nagy László Szabolcs, Varga András Zoltán, Lebák József főtörzsőrmestereknek és Nagy Sándor törzsőrmesternek.

Az „Altiszti-Legénységi Szolgálati Jel” III. fokozatát adományozta 10 év után Jenei Imre, Maczali György, Bányai Attila és Lukács István szakaszvezetőknek.

Megyeri József