Az utolsó napon, május 20-án a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Magyar Posta Zrt. is az ilyenkor szokásos forgalomnövekedésre számítva meghosszabbítja a kiemelt ügyfélszolgálatok, illetve postafiókok nyitvatartási idejét. A kitöltött és aláírt bevallás benyújtható a NAV ügyfélszolgálatain, feladható postán, vagy elküldhető az Ügyfélkapun keresztül.

A Dél-Alföldön, 2014. május 20-án, kedden a NAV központi ügyfélszolgálatain Kecskeméten, Békéscsabán és Szegeden, valamint a NAV vidéki ügyfélszolgálatain Baján, Kiskunhalason, Kalocsán, Orosházán, Szarvason, Szeghalmon, Mezőkovácsházán, Szentesen, Makón és Hódmezővásárhelyen rendkívüli és hosszított nyitva tartással, 8-tól 18 óráig, illetve Csongrádon 8-tól 17.30-ig várják az adózókat. A NAV Általános Tájékoztató Rendszerének (TCC) munkatársai a 06-40/42-42-42-es kékszámon is egész nap, 8.30-tól 18 óráig fogadják a hívásokat.

A Magyar Posta Zrt. a szja-bevallási határidő utolsó napján – az előző évekhez hasonlóan – számos postán szintén hosszított nyitva tartással várja az ügyfeleket. Kecskeméten a kecskeméti 1-es postán, Békéscsabán a békéscsabai 1-es postán és Szegeden a Tescóban működő postán is 20 óráig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Amennyiben valaki május 20-áig önhibáján kívül nem nyújtja be bevallását, akkor az akadály megszűnése utáni 15 napon belül kell bevallást tennie és igazolnia késedelmének okát. Aki ezt nem teszi meg, mulasztási bírságra számíthat.

Forrás: Jegyinák Attila, sajtófelelős