A 2014. május 20. és 25. között műsorra kerülő kamaraszínházi találkozón öt produkciót tekinthet meg a kisszínház közönsége. Elsőként a kecskeméti Katona József Színház mutatkozik be 20-án este. A nyugat női című produkciót öt színésznő játssza. A Nyugat mögött álló, küzdő, mosolygó és szenvedő asszonyok portréja aBíró Kriszta által válogatott és szerkesztett szöveg alapján rajzolódik ki.

Másnap, 21-én, igazi különlegesség, a Stabat Mater kerül sorra a Szegedi Kortárs Balett és a Nemzeti Táncszínház együttműködésével, Szegeden először élő zenével! KözreműködikSomogyvári Tímea Zita, Laczák Boglárkaoperaénekesek, valamint a Szegedi Szimfonikus Zenekar Gyüdi Sándor dirigálásával.

Május 22-én sepsiszentgyörgyi vendégeké a színpad. A Háromszék Táncegyüttes – magyarországi turnéja egyik állomásaként – a Gábor Áron című táncjátékkal mutatkozik be. A produkcióval a 200 éve született székely ágyúöntő mester, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székelyföldi hőse előtt kíván tisztelegni.

A Szegedi Nemzeti Színház az évad egyik sikerdarabjával, Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása című tragikus komédiával képviselteti magát a Fesztiválon, május 23-án este. A két főszerepben két kiváló művész, Fekete Gizi és Jakab Tamás „jutalomjátékának” tapsolhat a publikum.

A Finálé Fesztivál zárónapján, május 25-én, a budapesti Aranytíz vendégjátékára kerül sor. Hollós Gábor rendezésében, Őze Áron, Kedvek Richárd, Széplaky Géza és Cseh Zsuzsa szereplésével Axel Hellstenius norvég szerző Elling és Kjell című előadását láthatja a 14 éven felüli közönség.

Forrás: sznsz