Ha már nő a pázsitunk, akkor azt előbb utóbb le is kell nyírnunk. A terület nagyságától függően választhatunk benzines, vagy elektromos készülékek közül. Már külföldön óriási sikernek örvend az akkumulátoros gépek családja, legyen szó fűnyírásról, sövényvágásról. Nagy előnye, hogy egy akkumulátorral több eszközt is üzemelhetünk, és egy feltöltéssel akár 30-45 percet is dolgozhatunk, ráadásul nem kell kábelekkel vesződnünk! A villanymotornak köszönhetően semmilyen káros anyagot nem bocsát ki, és nagyon csendes!

A kertben folyó munkák előtt mindig ellenőrizzük le az ehhez szükséges eszközöket, például fűnyírásnál a fűnyírót, favágásnál a láncfűrészt. A fűrész láncát élezni, olajozni kell. Célszerű mindezt szakemberrel átnézetni. Ha nem rendszeresen használtuk gépeinket, és benzinnel működnek, érdemes hetente elindítani, járatni.

Fontos, hogy rendszeresen tartsuk karban gépeinket, például a benzinmotoros gépek olajcseréje legyen rendben, a fűnyírók késeit pedig élezzük alkalmanként. Éppen ezért olyan eszközt válasszunk, amelyhez szükség esetén tudunk alkatrészt is vásárolni.

Ha irígy a szomszéd kertjére, akkor látogasson el a STIHL Szakkereskedéshez, Hódmezővásárhelyre, a Dr. Rapcsák A. utca 49 szám alá. Nyitva: hétfőtől péntekig 8 és 16:30 között, szombaton 8 és 12 óra között. Web: www.stihl-viking-honda.hu

 

Nagy Ágnes