A fórumot Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) kezdte, aki az európai parlamenti választások fontosságáról beszélt. Véleménye szerint olyan képviselőt kell választani, aki megvédi a hazai érdekeket – gondolt a politikus az akácfára, avagy a pálinkára.

Továbbá elmondta, az elmúlt hét évben 100 milliárd forintos fejlesztés valósult meg Vásárhelyen uniós pénzből, de a következő időszakban is hasonló összeggel számolnak, így nem mindegy, hogy ki képviseli a vásárhelyieket.

A kertvárosiak kérdésekkel fordultak a városvezetőkhöz. Többen is panaszkodtak, hogy a felújított Hóvirág utcán nagyon hangos a csatornafedél, amikor azon jármű halad át. Szilágyi Tamás, a vásárhelyi Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Építéshatósági irodájának munkatársa, elmondta június 30-ig orvosolják a problémát.

A lakosok a nyárfa virágzásával kapcsolatosan is panasszal éltek. Véleményük szerint ki kellene vágni ezeket a fákat, mert a virágjait befújja a szél a lakásokba, ráadásul a gyerekeket nem tudják kihozni az utcára. – A Kása erdő 60 százaléka nyárfa, így hiába vágják ki a környéken a fákat – mondta Hegedűs Zoltán.

Egy férfi arra hívta fel a figyelmet, hogy az Andrássy utcán nagyon halvány a kerékpársáv. – Már megkezdődött a felújítás – érkezett a válasz. Korábban ez a városrész rendezettebb volt, most gondok vannak a fűnyírással is – vetették fel a helyiek. A közmunkaprogram hamarosan elindul és megoldódik a probléma – válaszolt dr. Kószó Péter.

A.S.