Sportgálával folytatódott május 11-én a Városnap Makón, melyen sor került az elmúlt év legjobbjainak díjazására.

Az év sportolója kitüntetést Tézsla Ágnes testépítő vette át.

Ágnes 6 éves kora óta sportol, talajtornázott, kipróbálta az atlétikát és a küzdősportokat. 2010-ben az IFBB égisze alatt több bajnoki ezüstérem után az őszi szezonban Body kategóriában magyar bajnok lett. 2012-ben a WBPF szövetségnél folytatta a versenyzést, melynek eredményeként Kokovai Andor támogatásával magyar bajnok, Európa-bajnok 3. lett, illetve a világkupán ezüstérmet szerzett. Tavaly újabb magyar bajnoki aranyat szerzett, majd az Ukrajnában megrendezett Európa-bajnokságon szintén aranyat akasztottak a nyakába. Az idényt a világkupa, melyen első lett. 2013. őszi idényében a vásárhelyi KRIKO Kupa győztese lett. Bécsben az Ausztria Kupán és a Fit Parádén második lett. A hazánkban először megrendezett vb-n negyedik lett. A jövőbeni célja, hogy a vb-s helyezésén javítson.

Az év utánpótlás sportolója a Makói Szent István Egyházi Általános Iskola negyedik osztályos úszója, Túri Edina lett.

Testnevelő tanára javaslatára 2012. őszén beiratkozott a Makói Úszó Klubba. Kitartó és szorgalmas munkával gyorsan felzárkózott a már több éve versenyző csapattársaihoz. 2013-ban az Uszonyosúszó Országos Bajnokságon három aranyérmet szerzett korosztályában. Emellett még egy ezüst-, és két bronzérmet is szerzett. Az idei esztendő eddigi versenyein bebizonyította, hogy 50, 100, 200, 400 méter gyorsúszásban is korosztálya legjobbja. A Magyar Búvár szakszövetség idén újra indított motivációs rendszerében 6 versenyszámból már ötben aranyjelvényes szintet úszott. Célja, hogy a novemberi gyermek országos bajnokságot is legalább ilyen sikeresen zárja.

Az év csapata a Maros-menti UFC U15-s csapata.

Az 1998/99-ben született srácok az labdarúgó NB II-es bajnokság Dél-Keleti csoportját nyerték meg, mellyel feljutottak az NB I. Keleti csoportjába. A csapat 28 mérkőzésből 22-t megnyert. A Maros-menti UFC történetében először sikerült utánpótlás szinten a legmagasabb osztályba jutni.

A csapat edzője: Brakszatorisz András, munkáját segítette Kovács Gábor. Csapattagok: Bartucz Máté, Bány Bence, Benkő Botond, Czebe Ádám, Deme Márkó, Göcző Attila, Jónás Gábor, Kabók Áron, Kasik Bence, Kardos Ákos, Kőszegi Attila, Megyesi Martin, Mészáros Márk, Miklós Ádám, Monori Levente, Nagy-György Balázs, Sirokmán Zoltán, Somogyi László, Szilvási Sándor, Szűcs Gergő, Tabányi Miklós, Tóth Gergely, Ugulu Sedat, Varga Árpád.

Év edzője: Botlik Róbert, a Maros-menti UFC U 13-s korosztályának NB I-be jutott csapatának edzője.

1981-ben kezdte játékos pályafutását a Makói Spartacus-Vasas SE labdarúgó szakosztályában. Tehetségére felfigyelve leigazolta a Szeol SC az NB I-es ifjúsági csapatába. Felnőtt játékosként a vásárhelyi HLC NB II-es csapatába igazolt, majd 1993-ban tért vissza a Makó FC-be. Edzői végzettséget szerzett és 2013-tól a Maros-menti UFC korosztályainál edzősködik. Az U13-as korosztállyal a 2012/13-as bajnoki évben 28 mérkőzésből 20-at megnyert és eredményükkel feljutottak az NB I. Keleti csoportba. Munkáját Kovács László edző segítette.

A.S.