– Nyolc éve indult ez a szabadtéri rendezvényünk, amely nagyon jó alkalom, hogy a gyerekek a szülőkkel közösen töltsenek el egy kellemes délelőttöt, sőt, a programokba az óvodásokat is bevontuk – kezdte beszélgetésünket Horváth Tímea, pedagógus, akitől megtudtuk, hogy az iskola minden tanulója jelen volt a Sárkánynapon szombaton, valamint a hozzájuk csatlakozó szülők, illetve az ovisokkal együtt több mint négyszázan voltak a Szél utcai játszótéren.

A nap egy rókavadászattal indult, majd az alsósok és a felsősök osztályonként ügyességi versenyen mérték össze tudásukat.

Az állomásokon sportos és logikai feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Miután minden osztály végzett a feladatokkal, valamint körbenézték a rendőrség és a tűzoltóság járműveit következett a fő attrakció, azaz a sárkányröptetés. – Idén nagyon sok, közel 90 gyerek készített sárkányt – mondta a pedagógus.

Szilléry Egonnál egy sast ábrázoló sárkány volt, amit nem maga készített, hanem úgy vásárolták. A 11 éves fiú elmondta, hogy bár sokszor még nem eregetett sárkányt, de nagyon szereti, ugyanis nagyon jó szórakozás.

A Varga Tamás Általános Iskola és Óvoda idén is csatlakozott a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióhoz, ugyanis a Sárkánynap zárásaként szemetet szedtek a fiatalok, a szülők és a pedagógusok.

„Hatvanan jelezték, hogy szeretnének szemetet gyűjteni” – árulta el portálunknak Bárány Marianne, az iskola biológia–földrajz szakos és természetismeretet oktató tanára, aki hozzátette, idén 10 zsákot kértek a szervezőktől, de többet kaptak, mind zsákból és mind kesztyűkből is.

A játszóteret, valamint a környékbeli utcákat járták végig és szedték össze az oda nem illő dolgokat. A megtelt zsákokat a helyszínen hagyják, amit majd a szervezők gyűjtenek be.

A.S.