Kos (márc.20. – ápr.19.)
Egészségével kapcsolatos kérdések foglalkoztatják. Tünetei nagy részét az elmúlt időszak zaklatott tempójának köszönheti: ahelyett, hogy orvostól-orvosig rohangálna, nyerje vissza lelki egyensúlyát, alakítson ki egészségesebb életvitelt. Engedje, hogy megérzései vezessék: a jó munkalehetőségek is kézzelfogható közelségben vannak.

Bika (ápr.20. – máj.20.)
Szétszórtsága különösen akkor okozhat gondokat, ha éppen utazik. Bár ön köztudottan nagy ínyenc, az idegen konyhák fogásaival ma alaposan elronthatja a gyomrát. Szervezete más tekintetben is érzékeny lehet: iktasson be egy gyümölcsnapot. Önnel ellentétben partnere csupa tűz, mozgás, szinte fel sem fogja, hogy ön csendesebb programokra vágyik.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
Ha nincs kedve a közös családi programokhoz, barátai személyében vidám mentőcsapat érkezik. Tartson velük, de hosszabb távú tervei láthatják kárát, ha túlságosan szétforgácsolja idejét. Kedvese harapós hangulatban van: ha kihagyja a közös programokból, biztos lesz néhány keresetlen szava, de a túl mozgalmas társasági élet is nyűgössé teheti.

Rák (jún.21. – júl. 22.)
Az ön és a családtagjai közötti félreértéseket az okozza, hogy míg ők érzelmi kérdésekben is racionális döntéseket hoznak, önt ott is vágyai, emóciói vezetik, ahol hideg fejjel kellene döntéseket hoznia. Felesleges azon vitatkozni, kinek van igaza, hiszen tiszteletüket automatikusan kivívja, ha látják, milyen gyakorlatiasan intézi napi ügyeit.

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
Bár pénzügyi kilátásai jónak mondhatók, a kapkodás sok kárt okozhat. Közvetlen környezetében is valóságos mágnese az izgága embereknek, mókás, furcsa vagy éppenséggel bosszantó találkozásokban van része. A különféle pszichoszomatikus tünetek megjelenése is okozhat meglepetéseket: ha látja, hogy akadályokba ütközik, semmit se erőltessen.

Szűz (aug.23. – szept.22.)
Spontán impulzusai csak látszatra zseniálisak. Még legközelebbi hozzátartozóinak se tárja fel legféltettebb titkait, de ön se akarja illetéktelenül kifürkészni az övékét. Különösen partnere mailjeit, sms-eit hagyja békén. Szinte bizonyos, hogy féltékenysége hátterében a gyenge önbizalom áll. Növelje tehát alkotótevékenységgel, szélesítse látókörét.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)
Baráti kapcsolatait félreértések árnyékolják be: a tisztázatlan üzleti ügyek, szerelmi sokszögek robbanásveszélyes helyzeteket teremtenek. Bármilyen érdekes híreket hall is, inkább őrizze meg a titkot. Zseniálisnál zseniálisabb, ám nehezen megvalósítható ötletei elterelhetik figyelmét a szerényebb, de sokkal kézzelfoghatóbb szakmai lehetőségektől.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)
A meggondolatlan költekezés károkat okozhat. Helyzetét most még az önnél sokkal gyakorlatiasabb alkatú barátai sem képesek elég tárgyilagosan megítélni: ma a leginkább vállalkozásával kapcsolatos kérdésekben kell kerülnie befolyásukat. A legkedvezőbb ajánlat sem ér annyit, mintha saját kreativitására, gyakorlati érzékére hagyatkozik.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)
Még közeli barátai is csalódást okozhatnak: megpróbálhatják például kimagyarázni, miért is hazudoztak önnek. De ön sem az az ártatlanság, akinek láttatni szeretné magát: néhány kisebb trükkjére is fény derülhet. Ahelyett, hogy felkapná a vizet, vegye észre a helyzet komikumát: most már 1:1-re állnak. Óvakodjon a kapkodástól is.

Bak (dec.22. – jan.20.)
Sokkal több időt tölt lelkizéssel, mint általában. Hasznos is lehet, ha tisztába jön indítékaival és valódi igényeivel: az elkövetkező hetek ugyanis még mindig inkább a belső munkának kedveznek. Különösen szakmailag korlátozottak a kibontakozási lehetőségei – az egyszerűen csak elfojtott lendület meg is betegítheti. Keressen más terepet az önmegvalósításra.

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Ma kedvére álmodozhat, képzelődhet, bár nem egészen abban a formában, ahogy szeretné. Steril elméleti konstrukciók helyett bele kell bújnia mások bőrébe. Amennyiben ridegségével, önzésével megsebzett másokat vagy más módon okozott kárt környezetének, ez most igen kellemetlen lehet. Az is lehet, kisebb-nagyobb rosszullétbe menekül a szembesülésektől.

Halak (febr.19.- márc.19.)
Homályos, rossz érzéseit  nem tudja vagy nem is akarja szavakba önteni. Talán jobban is teszi, ha érleli még egy darabig mondanivalóját, hogy aztán annál világosabban, egyértelműbben képviselhesse álláspontját. Mint már annyiszor, barátai és partnere segítenek majd eligazodni az élet gyakorlati dolgaiban. Az átmeneti káosz ellenére tartson ki nagy tervei mellett.

Forrás: hirado.hu