Sokan felköszöntötték a 100 éves Erzsike nénit vasárnap. A faluból érkezett delegáció alig fért be kis tanyájába. Rádiné Gémes Ildikó polgármester, Bajkó Zoltán plébános, rokonok és ismerősök látogatták meg a jeles évforduló alkalmából.

A település vezetője a községi önkormányzat és a helybeliek nevében köszöntötte a falu legidősebb lakóját elismerve kitartását, hitét, ami átsegítette élete nehézségein. Ugyanakkor Orbán Viktor, miniszterelnök üdvözletét is tolmácsolta Erzsike néniknek, aki különösen örült, hogy még a kormány is tudja, mikor van a születésnapja. – Csakugyan nagy valaki lettem, ha még a miniszterelnök is felköszönt – fogalmazott viccesen az ünnepelt, aki szívből örült a plébános látogatásának is. A templomba ugyanis már régóta nem tud elmenni Erzsike néni. – Jól vagyok, nem fáj semmim, csak hamar elfáradok. Főzni, mosni és takarítani már a fiam szokott – mondta az ünnepelt a vendégek kérdéseire válaszolva.

Erzsike nénitől azt is megtudtuk, minden reggel korán kel és forró kávéval kezdi a napot. Utána kiengedi a tyúkokat, megköti a kutyát, egész nap elfoglalja magát. Pihenni keveset szokott, nehogy ellustuljon. A tévét sem nézi naphosszat, csak a hírek és az időjárás jelentés érdekli – tette hozzá a jó kedélyű asszony. Mint mondta, talán annak köszönheti, hogy csak másfél hónaponként látogatja meg az orvos, hogy soha nem hagyta el magát, mindig keresett valamilyen elfoglaltságot.

Erzsike néni az ünnepségen elmondta, nagycsaládban nőtt fel, nyolcan voltak testvérek. Már fiatalon cselédként dolgozott Szegeden és Csépán. Később pedig a szentesi termelőszövetkezetben kapott munkát. Férje 1985-ben halt meg. Jelenleg fiával él együtt, de gyakran meglátogatják az unokái is, ami a legnagyobb boldogságot jelenti számára.

Forrás: baon.hu