A Bethlen Gábor Református Gimnáziumból is május 3-án ballagtak el a végzősök.

A virágátadáson megállapítottuk, hogy idén nem az egy-egy szál virág, hanem a színes csokrok ajándékozása a divat. Emellé többeknek járt egy-egy szív alakú, vagy épp egy kiskutyát formázó lufi is. Közben természetesen készültek a közös fotók: családtagok, ismerősök, barátok és rokonok is a”vén diákok” mellé álltak. Néhány ballagó szemében mintha egy-egy könnycseppet is megpillantottunk volna.

A tanulók végigvonultak az intézmény folyosóin és termein, majd a Református Ótemplom felé vették az irányt, ahol Bán Csaba református lelkész tartott istentisztelet, valamint dr. Kádár Péter igazgató mondott beszédet. A 12. osztályosok is elköszöntek az alma matertől, majd a 11.-esek búcsúztak el idősebb társaiktól.

Dr. Kádár Péter hírportálunk kérdésére elmondta, a Bethlenes diákok leginkább a felsőoktatásban, társadalom- és természettudományi szakokon folytatják a tanulmányaikat. Tavaly a végzős tanulók 95 százaléka felvételizett sikeresen főiskolára vagy egyetemre.

Az ünnepségen a legjobb tanulókat díjazták.

Díjazottak:

– Bethlen-díj a legkiválóbb osztálynak (átadó Dr. Kádár Péter igazgató, átvevő a 12/C egy diákja és osztályfőnöke, Prikler György)

– Németh László -díj a legkiválóbb tanulónak (átadó Dr. Lakatosné Dr. Németh Ágnes, átvevő Antalicz Balázs 12/A)

– Az Imolya Emlékalapítvány díjai:

Imolya Imre alapítványi díj (átadó Dr. Imolya Imre öregdiák, a díj névadójának fia, átvevő Huszár Emese,12/C)

Imolya Imre-díj – Imolya Imre tanár úr halálának 30. évfordulója emlékére, a család felajánlásából – (átadó Imolya László öregdiák, a díj névadójának fia, átvevő Gyömrő-Molnár Kitti 12/B)

Hajnal Imre – díj (átadó Dr. Berényi Károly öregdiák, a Védnöki Testület elnöke, átvevő Márki-Zay Ferenc, 12/A)

Balogh Imre – díj (átadó ifj, Balogh Imre tanár, öregdiák, a díj névadójának fia, átvevő Kosztolányi Anna, 12/C)

– Kis Gusztáv Alapítvány díja, a Kis Gusztáv-díj (átadó Simon Ferenc tanár úr, a magyar nyelv és irodalom munkaközösség vezetője, átvevő Bere Kata, 12/C)

– Szülői Munkaközösség díjai:

Bodrogi Sándor – díj (átadó Miklya Zsolt öregdiák, író, költő, átvevő Nánai Lilla, 13/D)

Horváth István – díj (átadó Horváth Istvánné nyugalmazott tanárunk, a díj névadójának özvegye, átvevő Bónis Béla, 12/A)

Megyeri József