Három osztály, 71 tanulója, valamint a három osztályfőnök – Győri Éva, 13/A, Huzián Péter, 12/B, Pillérné Gál Andrea, 12/C -, illetve Árva László igazgató járta körbe szombaton a Németh László Gimnázium, Általános Iskola termeit, ugyanis a ballagási ünnepséget rendezték az oktatási intézményben.

##video:277352##

A NLG szépen felöltözött az ünnepségre, a diákok, pedagógusok kitettek magukért, ugyanis szebbnél szebb termeken vonulhattak végig a ballagók, valamint remek látvány fogadta a családokat, barátokat, ismerősöket.

Az ballagási ceremónia az intézmény udvarán zajlott, ahol a 11. osztályosok búcsúztatták el a „véndiákokat”, de a végzősök is elköszöntek szeretett tanáraiktól, barátaiktól, és természetesen az iskolától, ahová volt, aki tizenhárom esztendeje lépett be először, de akadtak olyanok is, akik négy évet töltöttek el a gimnáziumban.

##video:277351##

Árva László, igazgató beszédében felhívta a jövőre ballagók figyelmét, ugyanis véleménye szerint a most végzős diákok nagyon szépen énekeltek mögötte, így szeretné, ha ebből hagyományt teremtenének – mondta mosolyogva az igazgató.

„Egy nagyon kedves, intelligens, kulturált évfolyam ballag el az iskolából. Magatartási problémára nem is emlékszem. Szorgalmasan és jól tanultak a diákok, akik sok emlékezetes nyomot hagynak maguk után. Minden évfolyamot sajnálunk, de ez az élet rendje, jövőre jönnek az új kihívások, az új feladatok” – tette hozzá Árva László.

Idén is osztottak díjjakat a ballagási ünnepségen:

Németh László Emlékdíj első fokozat:

Szabó Anita, 13/A

Németh László Emlékdíj második fokozat:

Bánfi Bianka 13/A
Kiss Tamás 13/A

Németh László Emlékdíj harmadik fokozat:

Kiss Petra 13/A
Kruzslicz Blanka 13/A
Szalkai Klaudia 12/B

Az iskola hírnevének öregbítéséért emléklapot és könyvutalványt kaptak:

Csernák Attila 13/A
Tűzkő Gyöngyi 13/A
Galántai Ágnes 12/B

Kiemelkedő tanulmányi eredményükért és közösségért végzett munkájukért emléklapot kapott:

Farkas Ádám, Farkas Csilla, Földházi Boglárka, Gila Dóra, Hirling Dominik, Ormándi Dorina, Somogyi Júlia, Tápai Laura és Varga Ákos 13/A.

Kiemelkedő osztályközösségi munkáért emléklapot kapott:

Bodzsár Mihály 12/B

Az osztályközösségben végzett munkájáért oklevélben részesült:

Csikós Tímea Kinga 12/C
Szakács Letícia 12/C

Az iskolai rendezvényeken való szereplésért oklevélben részesült:

Piti Dániel Lajos 12/C

A ballagás végén az iskolazászlót adták át a végzősök a jövő ballagóinak, majd lufikat engedtek a szabadjára.

A.S.