Horváth Pál, a Székkutasi Motorosok Baráti Körének vezetője a promenad.hu-nak nyilatkozva elmondta: összetartóak a kutasi motorosok, akik május elsejére túrát szerveztek. Ennek során először Székkutast járták körbe, megállva a temetőnél, ahol megemlékeztek a társaság vezetőjének édesapjáról, majd Hódmezővásárhely felé vették az irányt, ahol a Katolikus temetőben is motoros társuk emléke előtt tisztelegtek.

Mindeközben a sportcentrumban az állványokra kerültek a bográcsok, amelyekben ízletes pörkölteket készítettek fel a főzőverseny szakácsai. Pólya Csaba baráti társaságával érkezett a főzésre, amely során zúzapörköltet készítettek. Mint elmondta, fontos a jó alapanyag és az alapos tisztítás. Ahhoz, hogy mindennek igazán zamatos íze legyen, az aljára tett marhahússal, valamint a bográcsban készülő étel tetejére füstölt szalonnával gondoskodtak.

A bírálatra dél után kerül sor, a szakérő zsűri munkáját Rostás Péter alpolgármester irányítja.

A délután során kozmetikai bemutatóval, játékokkal, állatsimogatással és sportprogramokkal várják kutason a kicsiket és a nagyokat, és este hétkor gyújtják meg a tábortüzet, amelynél ki-ki megsütheti a magával hozott szalonnát. Az esten a HELP zenekar mutatja be Beatles műsorát, majd retó diszkóra táncolhatnak a mulatni vágyók.

Arnay