Bár a házigazda szerzett vezetést a Pick Szeged csurgói vendégjátéka, azaz a bajnoki elődöntő második felvonásának elején, azt senki nem gondolta volna, hogy a somogyiak ezt követően több, mint negyedórán át képtelenek lesznek gólt szerezni. pedig így történt, köszönhetően a Tisza-partiak határozott védekezésének, és Mikler Roland káprázatos kapusbravúrjainak.

A vendéglátók büntetőből is képtelenek voltak betalálni, miközben Balogh Zsolt vezérletével lassan ötgólos előnyre tett szert a Pick. A félidő második felében aztán már estek csurgói gólok, ám a januári Európa-bajnokságon brillírozó Piotr Wyszomirski nem lelte formáját, de az őt csereként váltó Pallag Péter sem remekelt a háló előtt. A szünetre négygólos szegedi előnnyel, 9-13-as állással mentek a felek. A második félidőben nem engedte közel a Pick a Csurgót, sokkal motiváltabb játékával, valamint a találkozón négy hétmeterest is hárító, verhetetlen Mikler bravúrjaival könnyedén őrizte előnyét az EHF Kupában final fouros csapat, amely végül 28-22-es győzelmével 2-0-ra megnyerte az elődöntős párharcot, s a bajnoki fináléban jövő szerda este a Veszprém ellen léphet pályára idegenben.

Férfi kézilabda NB I elődöntő, 2. mérkőzés:

Csurgói KK – Pick Szeged 22-28 (9-13)
Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Kékes Csaba, Kékes Pál.
Csurgó: Wyszomirski – Gazdag 2, Pordán 1, Puhovszkij 1, Grebenár 4, Savic, Aguirrezabalaga. Csere: Pallag (kapus), Herbert, Borsos 1, Vadkerti G. 2, Lele 5/3, Szöllősi 2, Nagy M. 1, Oláh 2, Országh. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Pick Szeged: MIKLER – Parrondo, Zubai 1, Ilyés 3, Blazevic, Vadkerti A. 1, Mindegía 3.Csere: BALOGH 9, Larholm 2/2, Lasica, Vranjes 3, Prce 4, Kekezovity, Ancsin 2.Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/3, ill. 5/3.
Kiállítás: 4 perc, ill. 12 perc.

A két csapat két győzelemig tartó elődöntős párharcát a Pick Szeged nyerte 2-0-ra.

Forrás: szegedma.hu