Délután is folytatódott a Mentők Napja Hódmezővásárhelyen. Elsőként az Eötvös József Székhelyintézmény diákjai baleseti szimulációkat ismertettek. Többek között megtudhattuk, mit tegyünk csonkolásos és vérző sérülések esetén, majd egy fiatal férfi „esett össze”, akin újraélesztést mutattak be.

Ezután a honvédség „harctérré” változtatta a Kossuth teret. Ropogtak a puskák, robogtak a dzsipek – az egyik leglátványosabb programot láthattuk a katonáktól. Ezt követően egy 1960-as évekbeli mentőautóval, korabeli öltözékekben és eszközökkel történt mentést tekinthettek meg az érdeklődők.

Később két autó összeütközését és gyalogosgázolást is szimuláltak. Előkerült a feszítővágó, az infúzió, a járműveket áramtalanították – minden úgy történt, mintha igazi lenne.

A rendezvényt nagy érdeklődés övezte, az eseményekre több százan kíváncsiak voltak. A gyerekek ugrálóvárral is elfoglalhatták magukat. Kellemes illatokban és ízekben sem volt hiány: vattacukorral, kürtöskaláccsal és popcornnal is csillapíthattuk éhségünket.

A Mentők Napján a jó hangulatról Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa gondoskodott.

Megyeri József