Szerelmi háromszög, líra, szívek a kottában, London, elvágyódás, lebegés az unalomban, generációs problémák. Talán ezzel a felsorolással lehetne pontokba szedni a szombat esti vásárhelyi Kiscsillag koncert témáit.

A zenekar új lemezén szereplő dalokat hangszerelte újra akusztikus verzióba és építette fel egy turné köré. A zene mellett az irodalom is szerepet kapott. Lovasi András, a zenekar frontembere elmondta, éppen ez volt a cél, egy olyan szálra fűzni a dalokat, amiben egy szerelmi háromszög bontakozik ki. Persze, többről van szó. A történet mögött az 30-as, 40-es korosztályt foglalkoztató problémák, életérzések húzódnak meg.

Bár a koncert elótt pár perccel még csak félig volt a BFMK nézőtere, a végére csaknem megtelt. Az est vendége Németh Juci volt, aki nem csak énekelt, hanem a prózai szövegek felolvasásában is szerepet kapott.

Az akusztikus verzók általában olyanok, mint a kinder tojás. Az ember, még ha ismeri is az alap slágert, nem tudhatja, mi sülhet ki belőle. Itt szinte minden Kiscsillag szám telitalálat volt. Igényes zenei est, csöppet sem erőltetett kisszínház, izgalmas műfaji csapongások. Állva tapsot kaptak.

Major Zsuzsi