Szombaton este, 19 órától  Vásárhelyen a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban ad koncertet a Kiscsillag zenekar.

Az új koncertsorozat zenei programja a márciusban megjelent Szeles album szerkesztését követi, és a benne elhangzó szövegrészleteket ezúttal nem felkért irodalmár, hanem Lovasi András írta.

Hallgassa meg hangbejátszásunkat, amelyben Lovasi András a zenekar frontembere beszél a közelgő vásárhelyi fellépésről:

##audio:1457##


Az Idáig tudom a történetet I.-hez Lovasi Papp Sándor Zsigmond írót kérte fel alkotótársnak, akkor ő írta a dalokat összefűző szerelmi háromszögről szóló kerettörténetet. Most, a második részben Lovasi továbbírta Zsuzsa, Kornél és Péter történetét.

 

Az esteken most is fellépnek vendégművészek: Péterfy Bori színész-énekesnő vagy Németh Juci énekesnő és Vedres Csaba, valamint Császári Gergely. A vásárhelyi vendég Németh Juci lesz.

 

Az est irodalmi szövegei mellé így a legújabb Kicscsillag-lemez, a Szeles irodalmi értékű dalai kapcsolódnak.  A lemezről Erdős Virág költő, Grecsó Krisztián író és Lévai Balázs szerkesztő- műsorvezető a következőket írta:

 

“Ezzel az őrületesen zseniális szöveggel egy baj van.

Hogy nem én írtam.”

(Erdős Virág)

 

“A Holdfényexpressz látott így: előre. A Szeles is ilyen, nem hiszed el, hogy zene láthatja így a kort, hogy benne van a jövőd, ami máris jelen. Nézed magad a Szeles tükrében: ez vagy, ez az ember, ez az állag. A Szeles miatt lesz hangulata, emlékezete, aurája 2014-nek, a Szeles miatt lett ez az idő is valamilyen. Ez a lemez segít meglátni azt, ami a megtörténésekor is emlékgyanús. Ezért nem csak remekmű, de matt felnőttkorunk krómos ragyogása.”

(Grecsó Krisztián)

 

„Ami a Pink Floydnak a Fal, az a Kiscsillagnak a Szeles.

Fájdalmas pillanatképek, röhejes apokalipszis.

Esünk, kelünk – sírunk, nevetünk.

De a piros pont ott virít a fenekünkön.”

(Lévai Balázs)

 

Ha szeretne jegyet nyerni a koncertre, akkor lájkolja a Rádió 7 facebook profilját.

Az új oldal lájkolók között kisorsolunk 6 darab belépőjegyet április 24-én, csütörtökön 18 órakor, a Rádió 7 kívánságműsorban!

Figyelje a Rádió 7-et! Lájkoljon és nyerjen!