Korábban már többször is írtunk Losonczi Gábor sikereiről, aki a Hódiák SE színeiben már sok kiváló eredményt ért el. Tagja a magyar válogatottnak és a Heráklész programnak (legjobb atléták) is. Februárban Hódmezővásárhelyen, a városi sportnapon idén is a kitüntetettek között volt az elmúlt évi eredményei miatt.

Nem kezdte rosszul az idei esztendőt sem, ugyanis a budapesti fedett pályás országos bajnokságon, március elején aranyérmet szerzett. 7,04 métert ugrott, amivel az élen végzett. Elindult még hármasugrásban is, ahol 13,98 méterrel a negyedik helyen zárt.

Mindezek mellett felnőttek között is megmérettette már magát. Jelenleg készül a május végi diákolimpiára, valamint a nyári junior világbajnokságra. Az utóbbira hamarosan megkezdődnek a kvalifikációs versenyek. Jelenleg távolugrásban 7,21 méter, míg hármasban 14,61 méter az egyéni csúcsa. Ezek az eredmények egyelőre elmaradnak a vb indulást érő limittől, ugyanis távolban 7,55 m, míg hármasban 15,3 méterrel lehet részt venni a világeseményen.

„Én is úgy érzem, de az edzőm, Héjja Antal is azt gondolja, hogy sikerülni fog megugrani a limitet” – mondta a 19 éves atléta, aki Hódmezővásárhelyen a Corvin Mátyás Szakközépiskolában pincérnek tanul és egy mindszenti vendéglátóegységben tölti gyakorlatát. Az iskolából kicsivel kevesebb, mint másfél éve van hátra.

Az iskola és a munka mellett heti 3-4 alkalommal edz Hódmezővásárhelyen, ahol Héjja Antallal közösen készülnek az előttük álló versenyekre.

A.S.