Az esperes elmondta: Szent István templom felújítására a bruttó tízmilliós támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma folyósította, amelynek elnyerésében segítségükre volt Lázár János államtitkár is. A munkák során kijavítják a Szent István templom vakolatát, és festésre kerül a torony és a tér felőli homlokzat is. Kicserélik a bádogelemeket az épületen, valamint megújul a lépcső, amely már-már baleset veszélyével fenyegette a templomba házasságkötésre érkező menyasszonyokat. A munkákkal a tervek szerint május végére készülnek el.

Folyik a Belvárosi Katolikus Templom felújítása is. A templom külső részéről már korábban leverték az átnedvesedett vakolatot, és jelentős részben elkészült az épület alászigetelése is. Németh László elmondta: a templom belső oszlopait statikai okok miatt nem lehetett „átfűrészelni”,  ezért itt a vízszigetelő anyagot speciális módszerrel, nagy nyomással juttatta a kivitelező az oszlopok alsó részében kialakított furatokba.

Az esperes hozzátette: a felújítási munkákat a húsvéti ünnepek környékén felfüggesztették, azonban azt követően megkezdik – a város képviselőtestületének hétmillió forintos támogatásának, valamint a hívek által e célra gyűjtött, több mint egymillió forintos adományának felhasználásával – a külső vakolat helyreállítását, majd a templom belső vakolatát távolítják el három méteres magasságig. A falak száradását követően új vakolat kerül majd a falakra, és már tervezés alatt áll a templom aljzatának cseréje is.

Németh László esperes szólt a mártélyi templom felújításáról is, amelyet a Leader Programban nyert, közel 12 millió forint tett lehetővé. A munkák során az épületet szigetelték, és teljesen új burkolatot és tetőt kap a templom, amelyet kívül és belül is újrafestenek, és várhatóan ez a felújítás is elkészül május végére.

Arnay