Lassan hagyománnyá válik, hogy a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium diákjai a település különböző intézményeiben teljesítenek közösségi szolgálatot – tájékoztatta portálunkat Sisák Erzsébet, a gazdasági szakos tanár, osztályfőnök.


Iskolánk 10. és 9. évfolyamos diákjainak 50 óra közösségi szolgálattal kell rendelkezniük az érettségi bizonyítvány átvételéhez, emellett egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a tanuló fejlessze szociális képességeit, és különböző területeken próbálhassa ki magát. Az ellátandó feladatok köre sokrétű: segítik kortársaikat, fiatalabb diáktársaikat iskolai munkájukban. Segítséget nyújtanak az időseknek, beszélgetnek, játszanak velük, kézműveskednek, kerteket ápolnak.

Ennek keretében az idei tanévben számos lehetőségük van különböző intézményekben közösségi szolgálatra. A diákok jelen vannak a kisteleki Szivárvány Óvodában, a Rózsaliget Kollégiumban, az Idősek Otthonában, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete által szervezett rendezvényeken, valamint az általános iskolában is.

2014. március 17. és március 28. között az általános iskola vezetése és tanárai segítségével diákjaink részt vehettek az évről évre megrendezésre kerülő, „Petőfi Napok” címet viselő rendezvénysorozaton. Diákjaink különböző vetélkedőkön láthattak el feladatokat. Többek között részt vehettek a természettudományi vetélkedőn, az alsós és felsős történelmi versenyen, kerékpárversenyen, rajzversenyen, alsós játékos vetélkedőn.

Fantasztikus dolog volt látni tanulóinkat, ahogy együtt dolgoznak fiatalabb diáktársaikkal és egykori tanáraikkal. Ezúton is köszönjük az intézményvezetők és közreműködő pedagógusok segítségét – mondta el Sisák Erzsébet.

Forrás: kistelekjaras.hu