Székkutas Község Önkormányzata Sport- és Egészségnapot rendezett április 5-én. A programok reggel a „Fuss az egészségedért!” eseménnyel kezdődtek, a település utcáin mintegy 60-70 fő kocogott.

Ezt követően zumba és mazsorett bemutatót tekinthettek meg a megjelentek, majd a Sportcentrum ünnepélyes átadása következett.

Elsőként Szél István köszöntötte a résztvevőket “Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt évek munkája nem volt hiábavaló, a helyi civilekkel együttműködve – közel 90 millió forintos pályázati forrásból – egy új közösségi teret újítottunk fel” – mondta a polgármester, aki köszönetet mondott a szervezeteknek: a Székkutasi Gyermekek Tanulását és Művelődését Segítő Alapítványnak, valamint a Székkutasi Tömegsport Clubnak.

– Egy Székkutas méretű településnek 90 millió forintot szerezni a sport fejlesztésére hatalmas előrelépés – kezdte Lázár János. Az országgyűlési képviselő gratulált a helyi képviselőtestületnek és a civil szervezeteknek. Hozzátette, a tornacsarnok hozzájárul ahhoz, hogy a mindennapos testnevelést méltó és rendezett körülmények valósítsák meg a községben.

– A létesítmény elsősorban a helyi fiataloknak jelent mozgási lehetőséget. Remélem, hogy a gyerekek a tanórákon kívül is használják az edzőtermeket, a futballpályát. A kormány számára kiemelten fontos az örömsport, az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében – folytatta az államtitkár. – Szél István célja az volt, hogy a tornacsarnok kikapcsolódási, mozgási és sportolási lehetőséget nyújtson, ami eredményezheti, hogy Székkutas élhető településsé váljon.

Ezután Nógrádi Tibor a Magyar Labdarugó Szövetség Csongrád megyei igazgatója mondott beszédet. – A megyei labdarúgás egyik ékkövét adjuk át a székkutasiaknak. A felújítás következő szakaszában a pálya talaja is nemzetközi szintű lesz – hallhattuk Nógrádi Tibortól.

– Jó úton járunk, hogy a sportpálya a 21. századi követelményeknek megfeleljen, ugyanis a Magyar Labdarugó Szövetség a héten tájékoztatott, hogy a társasági adópályázatunk ismét nyert – jelentette be Horváth Zoltán, a Székkutasi Tömegsport Club elnöke. Hozzátette, 8,1 milliót fordítanak a pálya rekonstrukciójára, ami 5,6 millió forint pályázati forrásból és 2,5 millió önrészből tevődik össze. A futballpálya felújítása két hét múlva kezdődik és augusztusban ér véget.

A nap folyamán – amelyen a jó hangulatról Szeri Csaba, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa gondoskodott – labdarúgó mérkőzést is rendeztek, a Székkutas TC U19 és a Szentesi Junior FC U19 csapott össze. A kezdőrúgást Lázár János végezte el.

Ezt követően többek között vívást, kettleballt és különböző táncokat is bemutattak a rendezvényre látogatóknak, akik ingyenes vérnyomás- és vércukorszint mérésen is részt vehettek. A programok sorát a Smith&Wessons rockabilly együttes és a Rockefeller zenekar koncertjei zárják.

Megyeri József