Összességében elmondható, hogy csökkent a regisztrált bűnesetek száma az elmúlt évben – mondta el dr. Koncz József, aki hozzátette, számokban ez 20 százalékos csökkenést jelent. A kapitányság területéhez tartozik Csongrád – Bokros, Felgyő, Csanytelek és Tömörkény is.

Közlekedés szempontjából javulás mutatkozik a számokban – fejtette ki a csongrádi kapitány, kifejtette, ez köszönhető az elkerülőnek is, ami nem azt jelenti, hogy ott nem történnek balesetek, de a számuk csökkenést mutat. A körforgalmak Csongrádon is jelentenek problémát, hiszen sokan nem megfelelően használják, ezért is alakítottak ki a kerékpárosok és a motorosok részére egy gyakorló pályát az Ifjúság téren.

A Csongrád megyei rendőrökben bíznak a legjobban a lakosok, olvasható a Belügyminisztérium felmérésében. A Csongrádi Rendőrkapitányság 4,55-ös átlagot ért el, ami a legjobbnak számít a megyében. A hatékony munkát nem csak a térfigyelő és a rendőrautókba szerelt kamerák segítik, hanem 1 nyomkövető és 2 járőrkutya is.

Legsúlyosabb bűn a gyilkosság, amiből egy történt az illetékességi területen. A családi tragédia ügye még folyamatban van, de az elkövetőt már elfogták – mondta el vendégünk. A legtöbb súlyos testi sértés családi viszály és kocsmai összeszólalkozás kapcsán alakult ki –tudtuk meg. Dr. Koncz József elmondta, rablás miatt két esetben kellett eljárni. Mind a két eset a Körös – toroknál történt, amikor is készpénzt és telefont tulajdonítottak el.

A regisztrált bűncselekmények számának jelentős részét a lopások teszik ki – hangzott el műsorunkban. Gyakorlatilag a színesfémtől a hűlni kitett ebédig bármit el tudnak vinni, ha nem figyelnek rá, de ezeknek az eseteknek is pont kerül a végére. Dr. Koncz József hangsúlyozta jó a kapcsolat a lakossággal, hiszen ha idegenek jelennek meg a településen szólnak a rendőrségnek.

A kapitányság idén is tovább folytatja a prevenciós tevékenységét, aminek köszönhetően az iskolákban is már szinte tanárként fordulnak az ott dolgozó rendőrökhöz. Dr. Koncz József elmondta, ha az idei év olyan lesz, mint a tavalyi már örülhetünk.

Nagy Ágnes