Az április 6-ai országgyűlési képviselőválasztáson 6 és 19 óra között lehet majd szavazni.

Egy szavazókörben csak azok adhatják le voksukat, akik a szavazóköri névjegyzéken szerepelnek. A választás napján már nem tudnak neveket felvenni a névjegyzékbe.

Szavazni csak személyesen, személyazonosság igazolása után lehet, a név és a lakcím, vagy a név és a személyi szám megadásával. A választópolgárok a körzetben egy pártlistás szavazólapot kapnak, amin a 18 párt közül lehet választani, valamint egy másik lapon a 14 egyéni jelölt közül választhatnak.

A mozgó urna iránti igény április 6-án 15 óráig jelezhető. Átjelentkezéssel is lehet szavazni, azoknak, akik a választás napján nem az állandó lakcímükön tartózkodnak. Tehát, ha valaki például kórházi kezelés alatt áll, és kéri az átjelentkezését, akkor átkerülhet a kijelölt szavazókörbe, ami az egész város területére tud mozgó urnát biztosítani. Az urnát április 4-én 16 óráig lehet igényelni.

A szavazáshoz segítség is kérhető, a szavazatszámláló bizottságtól. Például a látássérültek – ha előre jelzik – braille írással készült szavazósablonon választhatnak.

Megyeri József