A versenyt, Dr. Bohács Zsolt országgyűlési képviselő, a Parlament Turisztikai és Sportbizottságának elnöke nyitotta meg.

A kétnapos rendezvényen több kategóriában álltak asztalhoz az ország legjobb mozgássérült asztaliteniszezői. A szegedi színeket négy versenyző, Major Endre, Herold János, Bodnár Zoltán és Faragó Tamás képviselte, méghozzá szép sikerrel.

Az első napon két bronz, és egy ezüst érem jutott az ATSK versenyzőinek.

A Major Endre – Dr. Kaiser János páros ezüst, a Herold János – Kovács Tamás páros bronzérmes lett, illetve Major Endre egyéniben is bejutott a legjobb négy közé, és végül 3. helyen zárta az OB-t.

A második napon kilátogatott a versenyre a 2004-es női bajnok, Nagypál Istvánné is, aki gratulálhatott a Major Endre – Dr. Kaiser János kettősnek, a csapatversenyben elért 2. helyhez. Így összességében, 2 ezüst, 2 bronz éremmel gazdagodott a szegedi versenyzők éremgyűjteménye.

A résztvevők, és a Paralimpiai Bizottság nevében is gratulált a rendezéshez Dr. Kaiser János elnök, kiemelve, hogy Szeged mindig jó házigazdája volt ennek a rangos eseménynek. Az ATSK Szeged sportegyesület számára is komoly kihívás és megtiszteltetés volt, hogy közreműködhetett egy ilyen, a város számára is kiemelt jelentőséggel bíró sportesemény megrendezésében.

forrás: Márki Ernő, ATSK Szeged