Március 21-én az Aranyossy-napok 0. napját tartották. Az intézményben a gyerekek a homokozó felásásával és virágültetéssel készültek az előttük álló hétre.

A keddi megnyitón számos színes produkcióval kedveskedtek a közönségnek a gyerekek. Az ünnepségen – amelyen a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjai is közreműködtek – Charlie Chaplin és a Mézga család is szórakoztatta a megjelenteket.

Az események szerdán sport és kézműves foglalkozásokkal, valamint előadásokkal folytatódtak. A diákok a szelektív hulladékgyűjtésről, valamint a környezetvédelemről tudhattak meg hasznos információkat.

Csütörtök délelőtt családbarát projektzárót, délután „Tátikát” tartottak az intézményben. Az utóbbi esemény immár hagyományosan a „Világsztárok az Aranyossy színpadán!” mottót kapta. A programon ByeAlex és Irigy Hónaljmirigy dalokat is énekeltek a diákok.

Az Aranyossyban pénteken szakmai napot szerveztek. A délelőtt folyamán megjelentek betekintést nyerhettek az intézmény életébe: az autizmust, az interaktív táblák tanítási órákon betöltött szerepét, valamint a viselkedésproblémák terápiás kezeléseit is megismerhették. Délután a közeledő Húsvétra készülődtek a gyerekek, akik locsolóverset mondtak, újságpapírból kosarat fontak, nyuszit simogattak és tojást is festettek.

A programsorozat zárásaként vasárnap délután In memoriam Almási Anikó címmel kerámia emlékkiállítást nyitottak a Hotel Ginkgo Ilosfalvy termében. A tárlat április 13-ig tekinthető meg.

– Nagyon jól sikerültek az Aranyossy-napok, a rendezvények után minden gyermek arcán boldogságot láthattunk és a felnőttek is elismerően szóltak a munkánkról. A kiállítás pedig megkoronázta az eseményeket – összegezte az egész hetes programsorozatot Kissné Hatvani Erika, tagintézmény-vezető.

Megyeri József