A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei közúti ellenőrzést tartottak Mezőberény belterületén, melynek során megállítottak egy magyar állampolgárságú férfi által vezetett magyar rendszámú Fiat Ducato típusú mikrobuszt.

A pénzügyőrök feltett kérdésére, miszerint szállít-e adózatlan jövedéki terméket, a férfi először bizonytalan, majd ezt követően határozott igenlő választ adott.

A meglepő választ követően a pénzügyőrök a járművet annak tételes átvizsgálása miatt visszakísérték Gyulára.

A „beszédes” férfi még a kutatás megkezdése előtt elmondta, hogy a kocsiban több száz karton cigaretta található, melyet ő maga rejtett el és Gyulára szállította volna anyagi ellenszolgáltatás fejében.

Ezt követően a férfi maga távolította el a járműben található üléssorokat, a gumipadlót és a padlólemezt. Az így feltárult, házilag kialakított rejtekhelyről összesen 8.873 doboz Jin-Ling és Fest márkájú adózatlan cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 7,5 millió forint értékű dohányterméket lefoglalták és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, akik orgazdaság bűntettének alapos gyanúja miatt a férfi ellen eljárást indítottak.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal