Lázár János, országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskolában is tartott lakossági fórumot csütörtökön este, ahol addig, míg nem érkezett meg az államtitkár, Toldi János, települési képviselő „tartotta szóval” a makóiakat.

„Segítő típusú képviselő akarok lenni” – kezdte az államtitkár, aki hozzátette: az én ajtóm bárki előtt nyitva áll és nyitva is marad. A rövid bemutatkozás után Makó és térségének fejlesztésére is kitért, ugyanis tíz „ügye” van, amiből egyelőre még csak ötöt tárt a lakosság elé.

Az elmúlt héten sajtótájékoztatón számolt be a terveiről, amiről bővebben itt olvashatnak.

A közlekedéssel kapcsolatosan Lázár János itt is beszámolt az M43-as befejezéséről, a határátkelő építésről, valamint hozzátette, hogy Makó környékén két kerékpárút fog épülni. Az egyik Csanádpalota és Kövegy, míg a másik Kiszombor és Makó között. A konszolidáció előtt az adóssággal nem rendelkező Önkormányzatok kapnak egy kiemelt támogatást, így Kiszombort a kerékpárút építéssel segíti a kormány.

Lázár szerint nem fer, hogy a makói kórház ügyét politikai kampányra használják. A makóinak nem a vásárhelyi, a vásárhelyinek pedig nem a makói kórház az ellensége, hanem a két intézmény egymást erősíti. Amennyiben az összevonás nem működik, akkor megszüntetik az együttműködést.

Az államtitkár hétfőn találkozik a makói kórház dolgozóival és azt szeretné megerősíteni bennük, hogy ha Ő lesz Makó országgyűlési képviselője, akkor addig Makón biztosan erős és jó kórház lesz.

Továbbá a kórház üggyel kapcsolatosan megjegyezte, nem tartom komoly dolognak azt, ami dr. Kallai Árpáddal történt a makói testületi ülésen. Ez Makónak inkább szégyene, mint előnye. Az, ami ott történt az nem volt elegáns – mondta az államtitkár, aki arra kéri a képviselő testület tagjait, amíg ők megkapják a tiszteletet az állam alkalmazottjaitól, addig ők is adják meg azt.

Vida Sándor nagyon szimpatikusnak találja, hogy Lázár János már több fórumot tartott Makón, mint az eddigi parlamenti képviselők.

A szakmunkásképzők és a szakiskolák megváltoztatását még nem végeztük el. Az egyik feladat a következő négy évben, hogy Közép-Európa legjobb oktatását hozzuk létre, ugyanis versenyképes munkaerő kell. A jó tudás, jó fizetést eredményez – mondta az államtitkár, aki szerint Európában csak tudással boldogulunk.

„Az oktatás az, ahová költheted a pénzt számolatlanul, de az biztosan meg fog térülni” – jelentette ki Lázár János.

Az államtitkár jövő héten utca fórumokat tart majd Makón.

A.S.