Megnyitott Vásárhelyen a Mikkamakka Játéktár 22

 

A Mikkamakka Alapítvány segítségével létrejött játéktárban társasjátékok és ügyességi játékok állnak tíz éves korig a gyermekek és a velük érkező szülők részére, akik itt együtt játszhatnak. Mindehhez a játéktár munkatársai segítséget, iránymutatást is adnak, de ha a szülők úgy kívánják, önállóan is játszva tölthetik az időt az épületben, amelyben valaha a mentőállomás működött.

A játéktár egy éve már fogadja a látogatókat, akik megkedvelték a helyet, amely hangsúlyozottan nem gyermekmegőrző – mutatott rá Túri Csaba, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője, hozzátéve, hogy ide a gyerekeket szülőkkel együtt várják, és a játéktár kifejezett célja a közös játék.

A bábszínház, jelmezek, és fejlesztő játékok mellett egy szobai trambulint is kipróbálhatják a kicsik, akik számára elérhetőek azok a játszóeszközök, amelyeket a szülők azok jelentős ára, vagy mérete miatt nem tudnak otthonra beszerezni.

A Mikkamakka Játéktár a családokat hétfőn 9-től délig, szerdán 9-től délig és délután 2-től este 6-ig, míg csütörtökön 9-től délig várja.

Arnay