– Ez a Huszár bál hagyományosnak mondható, 2008 óta, az egyesület megalakulásának évétől minden évben megrendezzük a bált, különféle időpontokban és különféle helyeken – mondta el hírportálunknak Baráth Gábor, a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület elnöke – Erről pedig a jövőben sem szeretnénk lemondani.

A bál első ízben esik nemzeti ünnepünkre, március 15-re, ami miatt az egyesületnek zsúfolt napja volt, hiszen részt vettek a Kossuth szobornál lévő koszorúzáson, majd az unitárius temetőben lévő a Szametz kopjafájánál is fejet hajtottak.

A mostani alkalommal 75 fő vett részt a mulatságon, ahol nincs különösebb koreográfia, a lényeg, hogy a vendégek jól érezzék magukat, finomat egyenek, és hajnalig mulatozzanak – tudtuk meg a Baráth Gábortól.

Az étel kakaspörkölt és sült cigánypecsenye volt töltött csirkecombbal, így a jó étvággyal nem lehetett gond. A markotányos lányok pedig az éneklésről gondoskodtak, szokás szerint készültek népdalokkal és huszárnótákkal, amelyekbe a vendégeket is igyekeztek bevonni, de kiváló zenészek is gondoskodtak a talpalávalóról.

A honvédség részéről Szalóki András őrnagy is részt vett az eseményen és a szegedi 3. honvédezred is kapott meghívót, de a rossz időjárás miatt, ők nem tudtak eljönni a bálra.

Szeri